Gazete Vatan Logo

Ne yüzde 70’i şimdi MHP de var

Başbakan Yıldırım, ‘Trabzon yüzde 70 olacak’ diyen vatandaşa “Eskidendi o. Şimdi MHP de var” diye seslendi, ‘Yüzde 99’ diyene “3-5 de onlara bırak” yanıtı verdi. “Zigana tüneliyle Gümüşhane’den 40 dakikada Trabzon’a gidilecek” dedi.

Ne yüzde 70’i şimdi MHP de var

Başbakan Binali Yıldırım dün Trabzon’u ziyaret etti, ardından Zigana Tüneli’nin temelini attı. Maçka’da yolunu kesen vatandaşlara seslenen Yıldırım, “16 Nisan’da Trabzon’dan rekor bekliyorum” dedi. Bir vatandaş, “Trabzon yüzde 70 olacak” deyince, “Ne 70’i. Eskidendi o. Şimdi MHP de var” dedi “Yüzde 99” diyen bir başka vatandaşa da, “3-5 de onlara bırak”yanıtı verdi, gülümsedi.

‘Şimdi Zigana 1 numara...’

Yıldırım, “Zigana tünellerinin temelini atıyoruz. Her biri 14 bin 500 metre. Bundan önce Ovit Tüneli bir numaraydı, şimdi Zigana bir numara. Hayırlı uğurlu olsun. İki tünelle Zigana dağını geçerken kaza bela yok inşallah. Gümüşhane’den çıkacaksınız, 40 dakikada Trabzon’dasınız. Sizin için ne yaptsak azdır. Allah sizden razı olsun. Siz memleketin sigortasısınız, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin teminatısınız” dedi.

Torul’da temel attı...

Karayoluyla Gümüşhane’nin Torul ilçesine geçen Yıldırım, bölgede 42 yıl önce ilk temeli atılan ve 14 yılda tamamlanan bin 700 metrelik 1’inci Zigana Tüneli’nin ardından, toplam 29 kilometrelik çift tüplü 2’inci Zigana Tüneli inşaatının temel atma töreninde vatandaşlara seslendi., 1’inci Zigana tünelinin hikayesini anlattı:

Haberin Devamı

“1700 metrelik yukarıda bir tünel var. 1975 yılında temeli atıldı. 1989 yılında bitti. 14 senede bin 700 metre. Bu yol ise 4 senede 29 kilometre. Farkı, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görüyorsunuz. Konforlu, huzurlu, emniyetli şekilde vatandaşlarımız vatan toprağının her köşesine rahatça gidecek, sevdikleri ile biraya gelecek.”

Temel, Dursun, Hızır...

Fıkralara konu olan Temel, Dursun, Hızır isimlerini kullanarak sözlerini sürdüren Yıldırım, “Karadeniz’de eskiden Temel, Dursun, bir de Hızır vardı. Temel atardı, ‘Dursun’ derdi, Hızır’ı da gönderirdi. Şimdi Temeli atıyoruz, ‘Dursun’ demiyoruz, Hızır’ı çağırıyoruz. Hızır gibi yetişiyor ve 4 senede 30 kilometreye yakın tüneli bitiriyoruz” dedi. Tünel çalışanlarının “ikramiye istiyoruz” demeleri üzerine Başbakan Yıldırım, “İşçilerimize birer maaş ikramiye verelim. İşte cuma’nın bereketi budur” dedi.

Haberin Devamı

Baykal’ı eleştirdi

Başbakan, Bayburt’ta Baykal’a yüklendi, “CHP’nin önceki genel başkanının ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bir şarkı yapmışlar, ‘İnşallah, maşallah, Allah Allah’la doldurmuşlar. Bir yandan kutsalı istismar edeceksin, bir yandan saygısızlık yapacaksın. Peygamberimizin adını ağzınıza almayı bırakın” dedi.

14.5 km ile Avrupa’nın en uzun tüneli olacak...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın dün temelini attığı Zigana Tüneli, 580 milyon lira bedelle inşa edilecek. 29 Ekim 2019 tarihinde bitirilmesi hedeflenen 14.5 kilometrelik çift tüplü tünel dünyanın en uzun 2’nci, Avrupa’nın ise en uzun karayolu tüneli olacak. Zigana Tüneli sayesinde bölgede kış aylarında yağışın ve karın yoğun olduğu ve ulaşımın zorlaştığı Zigana Geçidi’nde tehlikeli keskin virajlar ve rampalar da ortadan kalkacak.