Gazete Vatan Logo

Ne olur kızımı bana getirin

Lübnan’dan kaçıp İzmir’e yerleştiler. Bir Türk’le evliliği şiddetten bitti. ABD’li askerle evlendi, kızının alınmaması için hukuk mücadelesini de kaybetti

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta doğan 34 yaşındaki Rena Barnes, 1 yaşındayken, ülkelerindeki savaştan kaçan annesi ve kardeşleriyle İzmir’e yerleşti, babaları ise orada kaldı. Burada kendilerine yeni biri hayat kuran Rena ve ailesi, 7 yıl haber alamadıkları babalarının kendilerini bulup İzmir’e gelmesinin ardından, bu kez de onun isteğiyle Lübnan’a döndü.

Lise eğitimini burada tamamlayıp yüzme eğitmeni olarak da sertifika alan Rena, 20 yaşında ilk evliliği bir Türk vatandaşıyla yaptı. Bu evliliği, gördüğü aşırı şiddet yüzünden sadece 8 ay süren Kuveyt’te işe başladı. Rena, buradaki ABD üssünde görevli Shawn Michael Barnes ile mutluluk hayali kurup ikinci evliliğini yaptı. Rena, 4 yıl burada kaldıktan sonra eşinin isteği üzerine ABD’ye yerleşti. Shawn Michael Barnes’in, görevinin bitip ülkesine dönmesiyle Rena Barnes’in de hayatı kabusa döndü. Barnes de sürekli kızının gözleri önünde eşini dövmeye başladı.

Yine Türkiye’ye sığındı

Yaşadığı şiddete daha fazla dayanamayan Rena Barnes, yanına kızı Meryem’i de alıp bir kez daha İzmir’deki yakınlarının yanına sığındı. Rena Barnes, bir süre önce polisin kapısını çalmasıyla şoke oldu. ABD’li eşinin kızını elinden almak için dava açtığını öğrenen Rena, hemen eşinden boşanmak için karşı hukuk mücadelesi başlattı.

Haberin Devamı

İzmir 9’uncu Aile Mahkemesi’nde görülen davada, görevlendirilen uzmanların, olumlu rapor hazırlamalarına rağmen, mahkeme küçük kızın gerçek adresinin ABD’de olmasından dolayı, onun ABD’deki babasına teslim edilmesine karar verdi.

Erdoğan’a yazdı

YAŞADIKLARINA isyan eden Rena Barnes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na kadar mektup yazdı. Rena Barnes, “Eşim bize şiddet uyguladı. Evimizi cephaneliğe çevirmişti. Psikologların, pedagogların raporları bizi haklı buldu. Ama mahkeme kızını elimden aldı. Suçum, kaçmayıp Türk adaletine güvenmek mi? Kızım olmadan yaşayamam” dedi.