Gazete Vatan Logo

Ne keder ne zafer birleştirdi Türkleri!

New York Times’da yayınlanan, ‘Ankara’da yaşanan saldırılar, kutuplaşan Türkiye’yi birleştirmeye yetmedi’ başlıklı yazıda, Sancar’ın Nobel almasının da Türkleri bir araya getiremediği yorumu yapıldı.

Ne keder ne zafer birleştirdi Türkleri!

New York Times’ta Tim Arango imzalı analizde, Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyolojik durumla ilgili önemli bir tespit yer aldı. Ankara’da yaşanan ve 97 kişinin hayatını kaybettiği katliam sonrası çıkan analizde, Türkiye’de bu denli büyük bir trajedinin ardından bile birlik ve beraberlik ortamının artık sağlanamadığına dikkat çekildi. Modern Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısı ve öncesinde Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Kimya Ödülü’ne değer görülmesinin Türkleri bir araya getirmeye yetmediğinin vurgulandığı haberde, Türkiye uzmanlarının görüşlerine yer verildi.


‘En ölümcül saldırı’


“Hiçbir şey, ortak keder ve zafer anlarında dahi, Türkleri bir araya getirmeye yetmiyor gibi görünüyor” ifadesinin kullanıldığı haberde, Londra’da yaşayan akademisyen Ziya Meral’in şu görüşlerine yer verildi: “Bu, Türkiye’ye yönelik tarihindeki en ölümcül terör saldırısı. Ve şimdi ülke olarak bir araya gelemememiz ve vatandaşlarımızın kaybının yasını tutamamamız, son derece üzücü.” Haberde, ayrıca şu yoruma da yer verildi: “Analistler, bu denli büyük bir trajedinin ardından bile, Türkiye’de birlik ve beraberlik ortamının sağlanamamasına neden olarak, Erdoğan ve AK Parti yönetiminin takındığı ayrılıkçı politikaları gösteriyor. Türkiye, IŞİD’den PKK’ya, birçok güvenlik tehdidiyle karşı karşıya. Buna rağmen, Ankara’da yaşanan terör saldırısının akabinde toplumun her kesiminden gelen tepkiler gösterdi ki, Türkiye en çok kendisiyle bir savaş içinde.”

Haberin Devamı