Gazete Vatan Logo

Ne kanıt ne tanık var!

15 aydır çete üyelğinden hapiste Bir rent a car firmasında çalışan ve kiralanan bir araca şoförlük yapan Sinan Yılmaz, polisin araca baskın düzenlemesiyle kendini uyuşturucu ticareti davasının içinde buldu. 15 aydır tutuklu bulunan Yılmaz hakkında iddianamede ne bir dinleme kaydı ne de bir tanıklık var.

9 sanıklı davada yargılanan Sinan Yılmaz, otomobil kiralama şirketinde çalışıyordu. Kiraya verilen araca şoförlük yaptı. Araca binen kişilerde polis uyuşturucu ele geçirince Yılmaz'ın hayatı değişti. 15 aydır Silivri Cezaevi'nde örgüt üyeliği iddiası ve uyuşturucu ticareti suçlamasından tutuklu bulunan Yılmaz derdini kimseye anlatamıyor.

Yılmaz'ı cezaevine götüren süreç iddialara göre şöyle gelişti; Bir otomobil kiralama şirketinden iki kişiye iki araç kiralandı. Araçlardan birini kullanacak şoför olmasına rağmen ikinci aracın şoförü olmadığı için kiralama şirketinden bir de şoför istendi. Şirket yöneticileri de Yılmaz'ı araçlardan birini kullanması için görevlendirdi. Aracı kiralayanlarla birlikte Edirne'ye doğru yola çıkan Yılmaz'a Silivri yakınlarında bir kişiyi alacaklarını söyleyen araçtakiler bir benzin istasyonunda aracın durdurulmasını istedi. Bu sırada beklenen kişi elinde bir çantayla araca doğru geldi. Araca bindiği sırada ise uzun zamandır kendisini takip eden polisler tarafından araca baskın düzenlendi. Araçtaki şoför Yılmaz ile birlikte 3 kişi uyuşturucu ticareti yapmaktan gözaltına alındı. Yılmaz poliste tüm suçlamaları reddetti. Ancak tutuklanmaktan kurtulamadı. 15 aydır iki çocuğu ve eşinden ayrı Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Yılmaz çıktığı mahkemede ise bir türlü tahliye edilmiyor.

Sanıklar da Yılmaz'ı tanımıyor VATAN'a konuşan Sinan Yılmaz'ın avukatı Erkan Metin, "İddianamede 61 telefon tapesi var ve suçlamalar bu konuşmalar üzerinden yönlendiriliyor. Ancak Sinan Yılmaz'ın bu telefon tapelerinde ne bir konuşması var ne de ismi geçiyor. Duruşmadaki tüm sanıklar Sinan Yılmaz'ı tanımadıklarını söylediler. Yılmaz'ın diğer sanıklarla daha önce ne bir görüşmesi var ne de tanışıklığı var. Mahkeme bunun için 8 Eylül'deki duruşmaya tanık çağırdı. O da Sinan Yılmaz'ın kimseyi tanımadığını teyit etti. Ancak buna rağmen hiç tanımadığı Selim Bayram'dan "talimat almak" la suçlanıyor. Kendisinin de sizi tanımadığı bir isimden nasıl talimat alabilirsiniz? Daha önce ne bir telefon görüşmesi yapmışsınız ne de bir görüşmeniz var. Türkiye'de binlerce insan otomobil kiraya verme işi yapıyor. Para karşılığında kiraladıkları araçlara şoförlük yapıyor. Verilecek karar sadece bu işi yapanları değil ticari taksi şoförlerini dahi ilgilendiriyor" dedi.

Haberin Devamı