Gazete Vatan Logo

Ne kadar emekli maaşı alacağım? İşçiler (4/a sigortalıları) için emekli maaşı hesaplama!

Uzun yıllardır çalışan ve emeklilik için gerekli şartları tamamlamasına az kalan çalışanlar, iş hayatının zorluklarının bitip emekliliğe hak kazanacakları günü iple çekiyor. Ancak ne zaman emekli olurum sorusu kadar önemli bir konu da işçilerin ne kadar emekli maaşı alacakları! İşte 4/a sigortalıları için merak edilen ne kadar emekli maaşı alacağım sorusunun yanıtı...

Ne kadar emekli maaşı alacağım? İşçiler (4/a sigortalıları) için emekli maaşı hesaplama!

İ hayatının sonuna yaklaşan çalışanlar emeklilik için gün sayarken, aynı zamanda biraz olsun rahat bir emeklilik geçirmelerini sağlayacak olan emeklilik maaşlarının ne kadar olacağını da merak ediyor.Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sitesinde, ne kadar emekli maaşı alacağınızın hesaplanabildiği bir uygulama bulunuyor.

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAĞIM?

Ne kadar emekli maaşı alacağım sorusunun cevabı için aşağıdaki linke tıklayarak SGK'nın internet sitesindeki hesaplama robotunu kullanmak gerekiyor. Ancak toplam hizmet günü 3600 günden az ise aylık hesaplaması yapılamıyor. Ne kadar emekli maaşı alınacağının öğrenebilmesi için T.c. kimlik no, SSK sicil no, baba adı, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerinin sisteme girilmesi gerekiyor. Bu bilgiler girildikten sonra sistem emekli olduğunuzda size bağlanacak olan yaşlılık aylığını hesaplıyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!