Gazete Vatan Logo

Nazım vatan hainliğine devam ediyor hala!

Milas'ta bir lisedeki şiir dinletisinde Nazım Hikmet'in 'Vatan Haini' şiirini okuyan öğrenci, Kaymakam'ın talimatıyla davetlilerin önünde gözaltına alındı

Milas Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 'Şiir Gecesi'nde sunuculuk yapan Ç.C., Nazım Hikmet'in bir şiirini okuyunca 'vatan haini' muamelesi gördü! 17 yaşındaki öğrenci, programı sunarken "Hocalarımızın istediği şiirleri okuduk. Bizim şiirlerimiz bu kadar değil, susturulduk. Şimdi size Nazım Hikmet'in şiirini okuyacağım" dedi. Ç.C.'yi öğrenciler ve konuklar ayakta alkışladı. Ancak geceye katılan Milas Kaymakamı Hulusi Doğan'ın korumalarının çağrısı üzerine okula gelen polis, öğrenciyi davetlilerin gözü önünde apar topar emniyete götürdü. Avukatlarıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü'nde tam 3 saat ifade veren Ç.C., yapılan araştırmada Nazım Hikmet'in şiirinin "yasaklı olmadığı" anlaşılınca, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Lise öğrencisinin Nazım Hikmet'in şiirini okudu diye gözaltına alınması Milas'ta büyük yankı yarattı. Halkın tepki göstermesi üzerine Muğla Valisi Hüseyin Aksoy bir açıklama yaptı ve "Öğretmenler kendi aralarında halledebilirdi. Olayı fazla büyütmüşler" dedi.

"Korumalarım polisi uyarmış"
VATAN'a konuşan Kaymakam Hulusi Doğan, "Program dışı bir şiir okundu, ortalık karıştı. Benim korumam oradaki polisleri uyarmış, bunun üzerine savcılığa haber verilmiş" dedi. Milas Cumhuriyet Savcısı Fikret Yılmaz ise şunları söyledi: "Bu öğrenci bir programda maksadını aşan laflar etti. Düzenin bozulmaması için emniyete alındı. Şimdilik bir soruşturma veya suç unsuru görünmüyor."

Vatan Haini
...Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan. Amerikan üsleri. Amerikan bombası. Amerikan donanması, topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim.

Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. (Nazım Hikmet RAN 728.7.962

Haberin Devamı