Gazete Vatan Logo

Nazım Hikmet Sanat Merkezi'nde caz rüzgarı

'Sihirli Flüt' unvanlı uluslararası sanatçı Şefika Kutluer, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanı ve Fransa Hükümeti 'Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres' nişanına sahip olan sanatçı Erol Erdinç'le görkemli bir konsere imza attı.

Nazım Hikmet Sanat Merkezi'nde caz rüzgarı

Şefika Kutluer'in konçertolarına sıklıkla orkestra şefi olarak eşlik eden, Türkiye'nin en önde gelen solistleri ile çalışma fırsatı bulmuş ve bir çok tanınmış müzisyen ile aynı sahneyi paylaşmış Erol Erdinç, bu kez piyanosu ile Caz Standartlarını seslendirdi. 40 senelik kariyer sahibi olan Erdinç'in düzenlemelerine de yer verilen konsere Yenimahalleli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

FESTİVAL HIZLA DEVAM EDİYOR

Yenimahalle Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 7'incisi düzenlenen 'Doğu Batı ile Buluşuyor' temalı festival muhteşem buluşmalara sahne oluyor. Festival kapsamında Kutluer, 16 Aralık Cuma günü Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Portekiz'den gelecek Fado grubu ile sahneye çıkacak.

Festivalin Yenimahalle'deki son konseri, 19 Aralık Pazartesi akşamı sıra dışı bir organizasyona sahne olacak. Şefika Kutluer ve Peter Breiner yönetimindeki bilkent Yaylı Çalgılar Orkestrası, John Lennon'un "Imagine'i ile konserlerine başlayacak. Şefika Kutluer; Pop dünyasının klasikleşmiş eserleri, Beatles ve Elvis Presley'in unutulmaz parçalarının Barok tarzda klasik müziğe Peter Breiner tarafından uyarlanmış düzenlemelerini Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylılar Orkestrası eşliğinde seslendirecek.

Haberin Devamı