Gazete Vatan Logo

Nazar etme ne olur, Fish al senin de olur!

Akbank ve Boyner Holding’in Fish Card’ı, 323 günde 5.8 milyon lira değerinde ödül dağıttı.

3 bin 250 kişi Boyner’den bedava alışveriş çeki kazandı. Akbank Genel Müdür Vekili Binbaşgil, geçen yıl Fish’in yılbaşı büyük ödülünü kazanan kişinin Facebook’ta Fish grubu kurduğunu ve oraya ’Nazar etme ne olur Fish al, kullan senin de olur’ diye slogan yazdığını söyledi

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Akbank ve Boyner Holding işbirliği ile piyasaya sunulan Fish kredi kartının hayata geçtiği 323 günden bu yana 5.8 milyon lira değerinde toplam 381 ödül ve Boyner Grubu mağazalarında 3 bin 250 kişiye bedava alışveriş hediye ettiğini belirterek, “2009 için 8 milyon lira gibi bir rakam bütçeledik” dedi.

Fish’in Haziran ayı büyük ödülü olan Jeanneau Sun Odyssey 30i marka yelkenli, Bodrum Yalıkavak’ta düzenlenen törenle, talihli ana okulu öğretmeni Sevtap Erön’e teslim edildi. Binbaşgil, ödül törenine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Fish’in “hayalleri gerçekleştiren bir kredi kartı” olarak yola çıktığını söyledi.

250 bin kullanıcı oldu

Binbaşgil, Fish’in bugüne kadar 4 daire, 2 tekne, 4 adet BMW ve Land Rover marka 4x4, BMW, M3, BMW 316, BMW 116, MINI Cooper, Fiat 500 marka 19 araba, Harley Davidson, BMW, Vespa, ATV marka 55 adet motosiklet ile LCD, TV, buzdolabı, 2 bin liralık mutfak harcaması, 3 bin liralık Boyner hediye çeki gibi yüzlerce hediye dağıttığını anlattı.

Fish programının devam ettiğini söyleyen Hakan Binbaşgil, “2009’da hediye bütçesini artırarak ödül dağıtmaya devam edeceğiz. 2009 için 8 milyon lira gibi bir rakamı bütçeledik” dedi.

Hakan Binbaşgil, 2009 yılı sonundaki büyük ödülün Ağaoğlu Eltes Gold Residence’ta bir daire ve bir Land Rover Discovery III olacağını bildirdi.

Fish’in kullanıcı sayısının 250 binin üzerine çıktığını belirten Binbaşgil, “Bu kartın daha çok Boyner mağazalarındaki trafikte satıldığı dikkate alınırsa ne kadar tercih edildiğini görebiliriz. Fish müşterileri karta gerçekten sahip çıkıyor ve tercih ediyorlar. Piyasadaki kartlara oranla daha fazla kullanılıyor. Fish’de kart başına kullanım sektör ortalamasının yüzde 10-15 üzerinde” şeklinde konuştu.

Binbaşgil, Fish’in iletişim ve pazarlama alanında dünyada prestijli ödül olan “International Stevie Awards”da finansal hizmetler kategorisinde “En İyi Yeni Ürün” seçildiğini de vurguladı.

İlk yıl kart ücreti yok

Fish’den hediye kazanan talihlilerden birinin kızını okutmak için arabasını sattığını ve sonrasında Fish’den Mini Cooper kazandığını ifade eden Binbaşgil, çocuğuna bilgisayar almak isteyen başka bir talihliye laptop, motosiklet meraklısı olan ve motosikletten önce ekipmanlarını alan bir müşteriye de Harley Davidson marka motosiklet çıktığını, bunların kendisini mutlu ettiğini anlattı. Binbaşgil, “Geçen sene Fish’in yılbaşı büyük ödülünü kazanan Çankırı’dan bir kişi şimdi Facebook’ta Fish grubu kuruyor ve oraya ’Nazar etme ne olur Fish kullan senin de olur’diye slogan yazıyor” diye konuştu.

Fish’de ilk yıl kart ücreti olmadığını, 3 çeşit kart tipine göre Fish sahibinin 75, 100 ve 150 lira hediye çekini de aldığını anlatan Binbaşgil, chip paralarla uçak bileti alınabildiğini, Fish’de tüm hayallere yer verdiklerini kaydetti.

Dünya en kötüyü gördü

Piyasalarla ilgili tahminlerini de dile getiren Binbaşgil, Türkiye’de bankacılık sektörünün çok kuvvetli, kredilerin de diğer ülkelere oranla sağlıklı olduğunu söyledi. Binbaşgil “Türkiye’de çok iyi bir bankacılık sistemi var. Dünya tekrar büyümeye girer, düzelirse Türk bankacılık sistemi sağlam olduğu için reel ekonomiyi hakikaten destekleyecek bir güce sahip. Yurtdışında farklı bir durum var, ilk önce bankalar kendilerini bir düzeltecekler, ondan sonra reel sektörü desteklemeye çalışacaklar” diye konuştu.

Hakan Binbaşgil, talepte ne zaman hareketlenme olacağına ilişkin bir soruya karşılık da Binbaşgil, “İnancımız şudur ki; herhalde dünya, en azından Amerika en kötüyü gördü. Bundan sonra umuyoruz biraz toparlanacak ama ’Yarın her şey çok iyi olacak’ gibi beklememek, biraz sabırlı olmak lazım. Herhalde ufak ufak çıkışa geçecek. Bizim tahminimiz odur” dedi.



Uzay seyahati için yer olursa talibiz



n BOYNER Holding İş Geliştirme Koordinatörü Sitare Baras da müşterilerden Fish ödülleri ile ilgili uzay yolculuğu gibi ilginç öneriler geldiğini, 2010’da uzaya yolcu taşıyacak Atlantik üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Ancak ön rezervasyonlar yapılmış. Kontenjan yok. Fakat yine de takip ediyoruz” diye konuştu. Fish’den yelkenli kazanan talihli Sevtap Erön ise Fish ile yılbaşından önce tanıştığını belirterek, “Benim birkaç tane kredi kartım var. Hiç beklemediğim anda böyle bir ödülle karşılaşınca Fish’e daha fazla önem vermeye başladım. Benim sayemde Fish kullananlar artacak diye düşünüyorum” dedi. Erön, tekneyi satmayı ve İzmir’de, en büyük hayali olan ev almayı düşündüğünü belirtti.



120 bin euroluk tekne kazandı



FİSH’İN Haziran ayı büyük ödülü olan Jeanneau Sun Odyssey 30i marka yelkenli, Bodrum Yalıkavak’ta düzenlenen törenle, talihli ana okulu öğretmeni Sevtap Erön’e teslim edildi. Hakan Binbaşgil’in teslim ettiği 9 metre uzunluğundaki yelkenlinin fiyatının yaklaşık 120 bin euro olduğu belirtildi.

Haberin Devamı