Gazete Vatan Logo

NATO ve ABD silahları o depodan çıktı!

PKK uzantılı terör örgütü YPG/PYD’ye 3 bin 500’den fazla tır silah gönderen ABD’nin silahlarının bir kısmı da DEAŞ’ın depolarında ele geçiriliyor. Suriye’de tesbit edilen DEAŞ’a bir depodan Belçika ve İngiltere menşeli silahların yanısıra NATO silahlarının çıkması da dikkat çekti.

NATO ve ABD silahları o depodan çıktı!

PKK uzantılı terör örgütü YPG/PYD'ye 3 bin 500'den fazla tır silah gönderen ABD'nin silahlarının bir kısmı da Suriye'deki DEAŞ'ın depolarında ele geçiriliyor.

Esad'a bağlı askerler bir yandan sivillere saldırılarını sürdürürken, diğer yandan da DEAŞ'ın terk ettiği bölgeleri kontrol altına almaya çalışıyor. Suriye ordusundan tuğgeneral Hasan Suheyl, Mayadin'de Suriye ordusu tarafından ele geçirilen DEAŞ'a ait bir depoda NATO'nun en yeni silahlarının bulunduğunu söyledi. Suheyl, "Depoda çok sayıda ABD, Belçika ve İngiltere menşeili salahlar bulduk. Silahlarla birlikte fazla miktarda yabancı iletişim sistemleri de bulunuyor. Bu silahları depodan çıkarmamız en az bir hafta sürer" dedi.

Belçika basınında da yer alan gelişme sonrası, her fırsatta Türkiye'yi hedef alan terör örgütlerine yuva olan, teröristleri topraklarında barındırmaya devam eden Belçika'nın, yine bir terör örgütü olan DEAŞ'ın depolarından kendi silahlarının çıkmasına ne yanıt vereceği merak konusu oldu.