Gazete Vatan Logo

NATO'dan Rusya'ya Türkiye uyarısı

NATO, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rusya'yı uyardı.

NATO'dan Rusya'ya Türkiye uyarısı

Türkiye'nin hava sahasının ihlal edilmesine ilişkin acil toplantı yapan NATO, Rusya'yı kınadı.

NATO üyesi ülkeler bugün Türkiye saatiyle 17.00'de acil olarak toplanarak, Türk hava sahasının ihlalini ele aldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Rusya'nın hava sahasını ihlali kınandı.

Rusya'nın ihlalinin tehlikeli ve sorumsuzca olduğu belirtilen açıklamada, "Türkiye'nin hava sahasının ihlali tekrarlanmamalı" denildi.

STOLTENBERG: KABUL EDİLEMEZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Rusya'ya ait Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin "kabul edilemez" bir durum olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile Brüksel'de bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Rusya'nın eylemleri bölgenin güvenliğine ve istikrarına fayda sağlamıyor" dedi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya, NATO'nun hava sahasına tam saygı duymalı ve ittifak ile artan gerginlikten kaçınmalı" dedi.

'BU SON DERECE ENDİŞE VERİCİ BİR DURUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen AB Konseyi Başkanı Tusk "Sayın Cumhurbaşkanı Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlalleri konusunda benimle bazı bilgileri paylaştı, bu son derece endişe verici bir durum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki temasları kapsamında Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya geldi. Donald Tusk tarafından karşılanan Erdoğan, tokalaşmanın ardından görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

"RUSYA'NIN HAVA SAHASINI İHLALİ SON DERECE ENDİŞE VERİCİ BİR DURUM"

Toplantıda konuşan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, "1 ayda ikinci kez biraraya geldik. AB türkiye ile işbiryiğine hazır. Suriye'de tampon bölge konusuna değindik. Türkiye'nin de harekete geçmeye hazır olması lazım. Yüzbinlerce kişi Türkiye üzerinden Avrupa'ya gelişlerinin sona erdirilmesi gerekiyor. Bunu tek başımıza yapamayız, Türkiye ile birlikte yapabiliriz. Bu karşılıklı çalışma hem AB'ye hem Türkiye'ye yarayacaktır. DAEŞ'e karşı mücaedele konusunda hem fikiriz. Sayın Cumhurbaşkanı Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlalleri konusunda benimle bazı bilgileri paylaştı, bu son derece endişe verici bir durum. Kıbrıs meselesinin çözümü konusunda iş birlgi ve desteğe her an hazır olduğumun altını çizdik.

Haberin Devamı