Gazete Vatan Logo

Narkotik uzmanından ailelere tavsiye!

Narkotik uzmanından ailelere tavsiye!

Uyuşturucunun gençler arasında yayılmasının önüne geçmek ve farkındalık yaratmak maksatlı düzenlenen eğitimler kapsamında Bakırköy Oğuzkaan Koleji'nde bir seminer düzenlendi. Seminerde bağımlılık yapan her türlü maddenin psikolojik, bedensel ve sosyal zararları konusunda öğrencilere bilgiler verildi. Seminerde narkotik uzmanı İsa Altun öğrencilere önemli vurgular yaptı.

“GÜNDE 60 SANİYE SEVGİYLE BAKIN”

Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olmasının sevindirici olduğu kadar aynı zamanda endişe verici olduğunu belirten Altun, bu kitlenin iyi ya da kötü şeylere kolaylıkla yönlendirilebileceğini söyledi. Madde bağımlılığı konusunda önce ailelerin bilinçli olması gerektiğini belirten Altun, ailelere “Bir ülkenin sonunu istiyorsanız kaleyi içten yok edersiniz. Önce gençliğine zarar verirsiniz. Kültürünü yok edersiniz. Aileler çocuklarına rol model olmalıdır. Biz çocuklarımıza iyi davranışlarımızla örnek olmalıyız. Ayrıca sevgi ve ilginin büyük önemi var. Günde 60 saniye çocuklarınızın gözünün içine sevgiyle bakın. Böyle yaparsanız çocuğunuz madde bağımlılığına bulaşmayacaktır. Birazcık sevgi ve ilginin açamayacağı kapı yoktur” telkininde bulundu.

Haberin Devamı

Seminerde öğrencilere her türlü uyuşturucu madde, hap ve sigara kullanımının zararları, nasıl ve neden başlandığı, kurtulma ve korunma yollarını örneklerle anlatılırken zararlı maddelerin insan vücudunda meydana getirdiği tahribatlar gösterildi.Seminerin sonunda Narkotik Uzmanı İsa Altun tarafından Oğuzkaan Kolejine madde bağımlılığı konusunda farkındalık yarattığı ve uyuşturucu ile mücadeledeki desteklerinden dolayı yeşil bayrak verdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Yılmaz “ Öğrencileri çağın belası uyuşturucudan korumak amaçlı bir eğitim faaliyeti olarak gördüğümüz etkinlik çok yararlı geçti. Umarım gençler verilen mesajları almıştır” dedi.