Gazete Vatan Logo

Nare Efsanesi nedir? | Nare ne demek?

Sefirin Kızı dizisinin dün akşam ekranlara gelmesinden sonra Nare ismi ve Nare efsanesi gündeme oturdu. Sefirin Kızı dizisi ilk bölümüyle izleyiciden tam not oldu. Nare ile Sancar’ın aşkını konu edinen dizinin yayınlanmasından sonra dizi hakkında ve dizinin konusu Nare efsanesi araştırılmaya başladı. İşte Nare efsanesi ve Nare isminin anlamı

Nare Efsanesi nedir? | Nare ne demek?

Sefirin Kızı dün akşam ekranlara geldi. Yapımcılığını O3 Medya ve NGM’nin birlikte imza attığı dizinin ilk bölümü dizi severlerden tam not alırken, dizinin konusu olan Nare efsanesi de merak edilmeye başlandı.

NARE EFSANESİ NEDİR?

Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare ile yarıcının oğlu Sancar’ın aşkını anlatan Sefirin Kızı dizisinde Nare efsanesi güne damgasını vurdu.

Nare, Sancar’a kaçmaya karar verir ve tam kavuşacaklarken Nare birdenbire ortadan kaybolur. Kimi denize düşüp öldü diye düşünür, kimi de Avrupa’ya kaçtı diye düşünür. Bir aşık da onların aşkını anlatan bir türkü yakar. Sefirin kızı alaca kuş oldu, uçtu denir. Böylece Nare ile Sancar’ın aşkı bir destana dönüşür.

NARE NE DEMEK?

''Güç, direnç'' anlamına gelen Nare, aynı zamanda Urfa çevresinde çocukların bindiği dönme dolabın adına da denir.

SEFİR NE DEMEK?

Arapça kökenli olan kelime elçi demektir.

SEFİRİN KIZI DİZİSİ KONUSU

Gariban bir yarıcının oğlu olan Sancar, daha çocuk yaştayken Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare’ye sevdalanır.

Bu iki zıt çocuk, birbirlerini çok severler, sevdaları için yıllarca mücadele ederler. Sonunda kız oğlana kaçar ama tam kavuştukları gece Nare birden ortadan kaybolur. Bir daha onu gören olmaz.

Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızı ya Avrupa’ya kaçtı. Bir aşık da onlara türkü yakar, der ki sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu. Böylece Nare ve Sancar’ın mutsuz hikayesi bir destana dönüşür.

Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı, tam dokuz yıl sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Üstelik bu düğün, Sancar’ın düğünüdür ve ona kızını getirmiştir.

Haberin Devamı

SEFİRİN KIZI NEREDE ÇEKİLİYOR?

Sefirin Kızı dizisi Bodrum'da çekilmektedir. Yurt dışı çekimleri ise Montenegro'da gerçekleştirilmiştir.