Gazete Vatan Logo

Nakış zamanı

Geçtiğimiz bahardan bu yana nakışın yükselişini görüyoruz. İlkbahar-Yaz 2017 sezonunda da kural değişmiyor. Geçmişten günümüze nakış her üründe işleniyor. Bu sezon eğer nakışlı bir parçanız yoksa modanın dışındasınız demektir

Nakış zamanı

Louise Gray’in Taylor Swift’in konseri için kaşmir üstünün kapüşonuna TayTay yani ünlü ismin lakabını nakşederken aklına 1,7 milyon Instagram takipçisini ve modayı etkileyeceği gelmemiştir. Londra merkezli tasarımcı sıradan bir kıyafete el işçiliğiyle nakış işleme fikrini sevdiklerini belirtmişti. Kenzo’nun işlemeli sweatshitleri ve Markus Lupfer’in işlemeli örgüleri de bu akımı takip etmişti. Hatta Fransız markası Maison Labiche sloganlı tişört furyasına nakışla katılmış ve okul çocuğu basitliğinde işlemelerle dikkat çekmişti.

El işçiliği, 70’lerin moda olmasıyla geri döndü. Dantel örgülerin ardından nakışlar da yeni sezonda Chloe’den Carven’e sık sık denk geldiğimiz bir unsur. Nakış ve işlemeler birçok markanın koleksiyonlarında yer alınca özellikle ilkbahar-yaz 2017 sezonunda kaçınılmaz trendlerden biri oldu. Stella McCartney zorlu materyallere turuncu, mavi ve sarı renklerde işlemeler kattı. Christopher Kane tulum ve ceketleri el işçiliğiyle birleştirdi. Marc Jacobs Amerikan temalı koleksiyonunda okul kitaplarındaki kırık kalp ve gülleri nakış olarak koleksiyonuna katmış, Gucci ise kırılgan pembe çiçekleri tercih etmişti. İngiliz Peter Pilotto ise birkaç sezondur kullandığı nakışları “Bizim için modern olmanın yanı sıra bir nevi imzamız gibi” diyerek anlatıyordu.

Haberin Devamı

Nakışları olduğu gibi kullanmanın yanı sıra standart ve düzgün nakış tekniği bozularak çarpık bir görüntü elde edilip böyle kullanmayı da Pilotto koleksiyonunda göstermişti. Kot ceketlerden şile bezlerine, ayakkabı ve çantadaki nakış işlemelere kadar yeni sezonda nakışlı bir kıyafetiniz yoksa modanın dışındasınız demektir. Özellikle yaz aylarında işlemeli uzun bir elbiseniz ya da işlemeli bir kot ceketiniz mutlaka olmalı.