Gazete Vatan Logo

Nakil kollarla kulaç

Çift kol nakli yapılan Cihan Topal, kulaç atıp yeni kollarıyla yüzmenin tadını çıkardı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, 1 yıl önce Türkiye’de ilk çift kol nakli yapılan 29 yaşındaki Cihan Topal, 1 saat yüzdükten sonra denizden çıktı ve hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını söyledi. Topal, daha sonra çocukluğunda en çok sevdiği ve özlemini duyduğu ’denizde taş sektirme’ yarışı yaptı. Akdeniz’in mavi sularında gönlünce gün geçirdiğini söyleyen Topal, "Allah’a şükrediyorum. Bugünleri gördüm, artık ölmem" dedi.

Fizyoterapistlerin de kulaç atması yönünde tavsiyelerde bulunduğunu söyleyen Topal, "Yaz bitmeden denizin tadını çıkaracağım. Aynı zamanda tedavime de katkısı olacağı için denize gireceğim" diye konuştu. Denizde yüzdüğü sırada kendisine yaklaşarak kollarının güçlenip güçlenmediğini soranlara espriyle, "İsterseniz iddialı bilek güreşine varım" diyen Topal, şöyle dedi:

"Fizik tedavim devam ediyor. Ellerim güçlenmeye başladı. Günlük bütün ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Denize girmek benim için hayaldi onu da yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Belki ileride yüzme yarışlarında derece alabilirim. Çünkü ilerleyen dönemlerde hayatımda spora daha çok yer vereceğim."

Muğla’nın Milas İlçesi’nde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında ölen 23 yaşındaki Fatih Demirel’in iki kolu, 25 Eylül 2010’da, Akdeniz Üniversitesi’nde, Aydın’da 2008 yılında iki kolunu dirsek altından mısır silaj makinesine kaptıran Cihan Topal’a nakledilmişti.

Haberin Devamı