Gazete Vatan Logo
Magazin Nakavt etti

Nakavt etti

Clint Eastwood'a en iyi yönetmen Oscar'ını kazandıran Milyonluk Bebek en iyi film seçildi. Güzel boksörü canlandıran Hillary Swank en iyi aktris seçildi. 11 dalda Oscar'a aday olan Göklerin Hakimi ise havlu atarak 5 ödülle yetindi

Hollywood ihtişamını Los Angeles'ta önceki gece düzenlenen Oscar Ödül töreniyle tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Birbirinden ünlü 3 bin 300 davetli 3 saatlik ödül törenini izlemek için limuzinlerle Kodak Theatre salonuna akın etti. Clint Eastwood'un 'Milyonluk Bebek'i En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil dört Oscar'ı alarak favori gösterilen 'Göklerin Hakimi'ni ilk rauntta yere serdi. Eastwood'un öğrencisi olan kadın boksörü canlandıran Hillary Swank ringdeki performansını 77'nci Oscar Ödül Töreni'ne taşımayı başardı ve en iyi aktris dalında ödül aldı. Yıllardır Oscar'a aday gösterilmesine rağmen törenden eli hep boş dönen ünlü aktör Morgan Freeman'ın da yüzü Milyonluk Bebek sayesinde güldü. Freeman En İyi Yardımcı Aktör dalında ödül alarak altın heykelciği evine götürdü.

Dördüncü kez Oscar'ı kucaklayan Clint Eastwood yaptığı konuşmada önce davetlilere 74 yaşında olduğunu hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti: "Burada olduğum ve hâlâ çalışabildiğim için çok şanslıyım. Milyonluk Bebek'i sadece 37 günde çektim. Bunun için iyi yağlanmış bir makine gibi olmam gerekiyordu. Ama hâlâ buradayım ve daha yapacak çok şeyim var."

Geceye zerafetiyle damgasını vuran Hillary Swank ödülünü alır almaz önce yönetmeni Eastwood'un dudağına bir öpücük kondurdu. 30 yaşındaki güzel daha sonra ise "Ben sadece hayalleri olan küçük taşralı bir kızdım. Bu ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum" dedi.

Mutlu sona ulaşmayı başaran bir diğer isim ise Jamie Foxx oldu. Ünlü müzisyen Ray Charles'ın hayatının anlatıldığı 'Ray' filminde gösterdiği başarılı oyunculuk Foxx'a En İyi Aktör Oscar'ını getirdi. "Bir oyuncu olan büyükannesi sayesinde bu başarıyı yakaladığını" söyleyen Foxx, Oscar geleneğini bozmadı ve ödülünü kucaklarken uzun süre gözyaşı döktü. Foxx, elbette hayata gözlerini yuman efsanevi müzisyen Charles'ı da ihmal etmeyerek, "Ray'e olan derin sevginin gücü kanıtlandı" dedi.

Martin Scorsese'in yönetmenliğini üstlendiği Göklerin Hakimi ise tek kelimeyle havlu attı. 11 dalda aday gösterilen film sadece 5 Oscar ile yetinmek zorunda kaldı. Üstelik bunların 4'ü en iyi kostüm gibi teknik ödüllerden oluştu. Göklerin Hakimi'nin tek tesellisi filmde Katilerine Hepburn karakterini canlandıran Cate Blanchett'ın en iyi yardımcı aktris dalında Oscar alması oldu. Sonuç olarak, Oscar töreni önceki yıllara göre oldukça sakin geçmesine rağmen yine de 'Dünyanın en ihtişamlı şovu olma' özelliğini korudu.

Notlar
* Geceye hayatında ilk kez sunuculuk yapan komedyen Chris Rock ev sahipliği yaptı. Akademi böylece daha genç izleyicilerin ilgisini çekmeyi umduğunu açıklamıştı. Rock gece boyunca en çok Başkan George Bush ile dalga geçti.

* Robin Williams, ABC televizyonunun sansür uygulamasını protesto etti. Konuşmaya başlamadan önce ağzına bant yapıştırdı.

* ABC televizyonunun töreni, 5 saniye geç yayınlaması tepki çekmişti. Ancak tören boyunca sansür gerektirecek herhangi bir şey yaşanmadı.

* Oscarlar çevreci yıldızların gövde gösterisine de sahne oldu. Birçok ünlü törene, limuzinlerle değil hidrojenle çalışan Toyota Prius marka otomobillerle geldi. Bu ünlülerin başında Leonardo Di Caprio, Gwyneth Paltrow, Orlando Bloom, Natalie Portman, Salma Hayek ve Charlize Theron da vardı.

* Hollywood'un en ünlü çifti Brad Pitt ve Jennifer Aniston geçtiğimiz ay ayrıldıktan sonra Oscar partilerine de ayrı ayrı katıldı.

* Davetlileri 111 fotoğrafçı ve 150 televizyon ekibi görüntüledi. Tören boyunca ise 219 kamera ve 350 televizyoncu görev aldı.

Haberin Devamı