Gazete Vatan Logo

Naci Ağbal'dan taşeron işçilere müjde

Taşeron işçiler hakkında müjdeli haber maliye bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Naci Ağbal yaptığı açıklamada Taşeron İşçiler ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. İşte Maliye bakanı Naci Ağbal'ın Taşeron işçiler için yaptığı o açıklama...

Naci Ağbal'dan taşeron işçilere müjde

Binlerce Taşeron İşçiyi yakından ilgilendiren kamuya alınma sürecine ilişkin sevindirici haber Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Taşeron İşçiler'in ne zaman kamuya alınacağına ilişkin açıklamalarda bulunan Ağbal açıklamalarında şu sözlere yer verdi. "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız." dedi. Taşeron İşçiler hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

MALİYE BAKANI AÇIKLADI! TAŞERON İŞÇİLER...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine ilişkin, "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız." dedi.

Ağbal, Çorum Valiliği önünde Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada, çocukluğunu ve gençliğini yaşadığı kente bakan olarak gelmekten onur duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ağbal, Çorum'un, bölgesinde sanayileşme anlamında kendisini ispat etmiş, kalkınmaya örnek teşkil eden bir kent olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin taşeron işçilerin kamuda istihdamıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine, Bakan Ağbal, hükümet olarak taşeron çalışanlarla ilgili seçim beyannamesinde bir çalışma ve düzenleme yapılacağını açıkladıklarını bildirdi. Ağbal, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu çalışmaları yürütüyoruz. Şu aşamada, özellikle bu uygulamanın yapılacağı bazı bakanlıklarla ve mahalli idarelerle içeriği ve şekli konusunda teknik detayları çalışıyoruz. İstiyoruz ki bu çalışma ortaya çıktığı zaman her bakımdan tamam olsun, Hem çalışanlarımız bakımından istedikleri, bekledikleri sonuç elde edilsin hem de kamu hizmetlerinin sunumunda yeni getirdiğimiz istihdam modeli katkı versin. Onun için çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız."

Haberin Devamı

Daha sonra Vali Kılıç ile sohbet eden Ağbal, Çorum ile ilgili brifing aldı.