Gazete Vatan Logo
Magazin Müzikal düello ‘Two Tenors’ Başlıyor

Müzikal düello ‘Two Tenors’ Başlıyor

Dünyaca ünlü Türk Tenor Cenk Bıyık ile oyuncu ve tenor Atılgan Gümüş’ün bir araya gelerek sahneledikleri interaktif müzikal şov ‘Two Tenors’ yeni sezona Beyoğlu’ndaki Pera Palace Hotel Jumeirah’da düzenlenecek sezon açılışıyla “Merhaba” diyor. Two Tenors’da operadan caza, rocktan blues’a, R&B’den heavy metale, poptan Anadolu türkülerine uzanan şarkılar yer alıyor.

Müzikal düello ‘Two Tenors’ Başlıyor

‘Two Tenors’un hikayesi nasıl başladı ve ‘Müzikal Düello’ fikri nasıl ortaya çıktı?

Atılgan Gümüş: Two Tenors’un hikayesi 20 yıl öncesine dayanıyor. Ev arkadaşlığı dönemimizden, yani konservatuar yıllarına kadar uzanıyor.

Cenk Bıyık: Atılgan, tiyatro oyuncusu olarak bilinir ama aynı zamanda yarı zamanlı şan bölümü okumuştur. Bu yanımda görmüş olduğunuz gıcık adam :) Aynı anda iki bölümü birden kazandığı için kendisine gıcık oluyorum.

Atılgan Gümüş: Gördüğünüz gibi zaten hep tartışıyorduk ama ‘Bari aramızdaki sorunu müzikle halledelim de en azından başkaları karar versin kimin haklı olduğuna’ dedik.

Ne zamandan beri birlikte sahne alıyorsunuz?

AG: Allah’tan araya Cenk’in Almanya ve dünya kariyeri girdi de ‘20 yıldır’ demek zorunda kalmıyorum :)

CB: Two Tenors için bir yıldır birlikteyiz ama birlikte sahne almamız çok daha uzun bir süre.

Usta oyuncu Haldun Dormen de şovun süpervizörlüğünü üstleniyor. Dormen’le yollarınız nasıl kesişti?

AG: Haldun Dormen benim hem hocam, hem arkadaşım, hem meslektaşım hem de babamdır kısacası. 20 yıldır hayatıma girdiğinden bu yana yaşamımın her noktasında zaten Haldun Hocam vardı. Yaptığım her işte olduğu gibi Two Tenors’un sahneye konulmasında da yanımızda oldu.

Haberin Devamı

Göz yaşlarını tutamıyorlar

Yaptığınız şovu siz nasıl tanımlıyorsunuz?

CB: Eskilerin deyimiyle ‘Varyete’, İngilizlerin deyimiyle ‘dinner show’ ama bence bir gazeteci arkadaşımızın yorumu her şeyi özetliyordu: ‘Operanın Karagöz ve Hacivat’ı’.

Şovunuz farklı kurgularda sahnelenebiliyor. Bunu neye göre belirliyorsunuz?

AG: Yaptığımız sahnenin fiziki şartları çok önemli. Bu bir organizasyon ise izleyici kitlesi ve organizasyonun konseptine göre sahneleme kurgusu degişebiliyor.

Şarkıları ve içeriği neye göre seçiyorsunuz?

CB: Her şovumuzda öncelikle herkese dokunabilen şarkılar olmasına özen gösteriyoruz. Doğal olarak neredeyse her türden şarkı var ama sanatsal değerinin olması çok önemli.

AG: Sahneye uygun eklemeler ve çıkarmalar oluyor. Mesela Pera Palace Hotel Jumeirah’daki galamız için özel bir kurgu ve şarkı seçimi var.

Haberin Devamı

İzleyici en çok hangi bölümleri beğeniyor?

CB: Çok tüyo vermeden söyleyeyim: Bizim dans ettiğimiz, yani dansçılarımızla birlikte ciddi koreografi yaptığımız yerler çok beğeniliyor. Ve tabii burada söyleyemediğim çok özel bir bölüm var ki, birçok insan göz yaşlarını tutamıyor.

‘Two Tenors’ dışında yeni sezonda başka ne gibi projeler var?

CB: Benim şu an Devlet Opera ve Bale’de sözleşmeli sanatçı olarak temsillerim sürüyor. Yanı sıra özel kurumlarda da şan ve sahne eğitmenliği yapıyorum.

AG: 4 Kasım’da yeni filmim ‘DAG 2’ vizyona girecek. Bunun için çok heyecanlıyım. İzleyen herkesin ‘Aa Türkiye’de de böyle filmler çekilebiliyormuş’ diyeceği kadar iyi bir film oldu.

Kazananı seyirci belirliyor

Şimdiye kadar nerelerde çıktınız?

AG: Şimdiye kadar büyük show kadromuzla Antalya ve İzmir’de sahne aldık. Ayrıca farklı yerlerde uluslararası firmaların gala gecelerinde izleyiciyle buluştuk.

Yeni sezona 12 Ekim’deki Pera Palace’daki gala ile başlıyorsunuz… Pera Palace fikri nasıl ortaya çıktı?

Haberin Devamı

AG: Pera Palace fikri nasıl ortaya çıkmasın? Böylesine güzel tarihi bir otelde şarkı söylemeyi kim istemez. Tabii bu tür isteklerin karşılık görmesi için vizyoner yöneticiler lazım. Vizyoner yöneticiler sayesinde bugün buradayız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Pera Palace’daki şovda izleyiciyi neler bekliyor?

CB: Buradaki şov tamamen Pera Palace için büyük şovumuzdan adapte ettiğimiz bir versiyon. Tabii her zaman olduğu gibi izleyiciler bu düellonun bir parçası. Kimin kazandığını yine onlar belirliyor.

AG: Bir de soruları izleyiciye soran ve herkesin yakından tanıdığı çok yetenekli ve ünlü bir oyuncu düellonun sunuculuğunu üstleniyor ama bunu da söylemeyeyim, sürpriz olsun.

Pera Palace’da düzenli olarak sahne alacak mısınız?

CB: Şimdilik ayda bir kez.

Yeni sezonda nerelerde çıkacaksınız? Program/şehirler belli mi?

AG: Türkiye’de birçok özel gecede sahne alacağız. KKTC ve Avrupa ülkeleri de olacak. Tabii ki her şehre gidip oranın sahnesinde izleyiciyle buluşmak istiyoruz. Çok büyük bir kadro olduğumuz için destek alarak gitmemiz gerekiyor. Bu konuda da kesinleşmiş olmasa da 2017 için görüştüğümüz belediyeler var.

Haberin Devamı