Gazete Vatan Logo
Magazin Müzik yapmak için dünyaya geldik!

Müzik yapmak için dünyaya geldik!

Sahnelerin en çılgın ikilisi sonunda İstanbul’a geliyor. Die Antwoord’un sarsıcı sahne şovu öncesi müzikal maceralarını konuştuk

Müzik yapmak için dünyaya geldik!

Bugüne kadar yayımladığı üç stüdyo albümü ve bu şarkıları için çektikleri birbirinden vurucu müzik videoları ile müzik endüstrisinde bütün ezberleri bozarak isimlerini zirveye yazdıran Die Antwoord, uzun zamandır beklenen destansı canlı performansı ile Türkiye’de ilk kez Dropout Festıval kapsamında yarın Küçükçiftlik Park sahnesinde olacak.

Rap, rave, hiphop, punk, pop, dubstep karışımı benzersiz tarzları, videolarındaki ikonik sanatsal yaklaşımları ve müthiş yüksek enerjileriyle her konseri sansasyonel etki yaratan grup aynı zamanda Hugh Jackman ile oynadıkları “Chappie” filmiyle de ünlerine ün katmıştı. Şimdi Yo-landi ve Ninja, Türk müzikseverlerin uzun süre unutamayacakları anlara imza atmak için İstanbul’a geliyor.

Die Antwoord’un yanı sıra, Modestep, Ceza, Lust, Furkan Kurt, Boys N The Hood, The Fuck is Back’in de sahne alacağı, sıra dışı, canlı ve DJ set performanslarıyla İstanbul etkinlik sahnesinin haylaz çocuğu olmaya aday Dropout Festival, tek bir güne yepyeni, benzersiz bir festival tecrübesi sığdıracak!

Haberin Devamı

Derin ve katıksız bir grubuz

İstanbul’daki ilk konserinizi yarın gece Dropout Festivali’nde vereceksiniz. Sahnede bizi ne gibi sürprizler bekliyor?

Orada da çılgın bir fan kitlemiz olduğunu gelen mesajlardan biliyoruz. Hepsinin enerjisini içimizde hissederek, harika bir gösteri için heyecanla geliyoruz. Bizim için ve sizin için bakir bir deneyim olacak.

Sürekli seyahat halindesiniz. Konser vermediğiniz festival ve ülke kalmadı. Nasıl üstesinden geliyorsunuz?

Müzik yapmak için dünyaya geldiğimizi düşünüyorum. Bu durumdan asla şikayetçi değilim, bir bilim kurgu filminde gibiyiz. Farklı sahneler, farklı enerjiler, müziğimizi kalabalıklarla paylaşmak bunlar hep hayal ettiğimiz şeylerdi. Bir rüyanın gerçekleşmesi kadar güzel.

Yo-Landi ve Ninja karakterleri olarak, Die Antwoord için özellikle yaratılan kahramanlar mı? Gerçek hayatta da böyle insanlar mısınız?

Sahnede nasılsak, özel hayatımızda da aynen öyleyiz olduğumuz gibiyiz, kurgu olan bir şey yok. Normallik bizim için geçerli değil ve çok sıkıcı. Biz çok daha farklı bir hayat yaşıyoruz. Dünya bir ilüzyon, biz sahici ve gerçek kalmaya çalışıyoruz. Kliplerimiz ve fotoğraflarımızdan dolayı bizden çekinen insanlar olabilir. Ancak biz eğlenceli ama derin, katıksız insanlarız.

Haberin Devamı

Sıradanlığa savaş açtık

Sizce dünyanın en büyük problemi nedir?

Orijinallikten uzak olmak en büyük sorun. Yaratıcı insanlarız, sıradanlığa karşı savaş açtık. Özgür olmak için tüm mücadelemiz.

Şarkılarınız ve müziğinizin bu kadar çok sevilmesinin sebebi nedir sizce?

Bizi sevenler aklı ve kalbi her türlü fikre açık insanlar. Bizi doğru anladıklarını, kendilerine yakın hissettiklerini düşünüyorum.

Son günler nasıl geçiyor? Sahnede olmak dışında yeni projeler var mı?

Yeni single’ımız ‘Suck on This’ yayınlandı ve onun tanıtımına da devam ediyoruz. Ardından da yeni albüm yayınlanacak. Ayrıca kendi reality show’umuzun çekimleri de devam ediyor.