Gazete Vatan Logo
Magazin Müzik ile hayata motive oluyoruz

Müzik ile hayata motive oluyoruz

Uzun zamandır dağılmadan ve üreterek devam edebilen nadir gruplardan olan Seksendört, yeni single’ı ‘Kendimi Kandıramam’ı hayranlarının beğenisine sundu. Yine duygusal bir şarkı seslendiren grup, klibinde de dünyaca ünlü oyuncu Birol Ünel’e yer verdi. Grup, dünden bugüne müziklerinin gelişimini anlattı

Müzik ile hayata  motive oluyoruz

Yeni tekliniz ‘Kendimi Kandıramam’ ile karşımızdasınız. Şarkının çıkış hikayesi nedir?

Kendimi kandıramam, Ankara’dan çok yakın arkadaşlarımız olan Nadas grubu elemanları Orkan ve Fırat’ın bestesi. Birkaç yıl önce gitaristimiz Ümitcan ve davulcumuz Serter ile beraber demo bir kayıt yapmışlar. O zamandan beridir şarkıyı çok beğeniyor ve istiyorduk. Bizi kırmadılar. Diğer yandan yakın zamanda hayatını kaybeden Gözde arkadaşımızın da en sevdiği şarkılardan biriydi. Ümitcan uzun zamandır onun anısına bu şarkıyı hayata geçirmek istiyordu; kısmet bu günlereymiş.

Birol Ünel gibi uluslararası çapta bir oyuncu klip çekiminizde yer almak için İstanbul’a geldi. Nasıl bağlantı kurdunuz? Çekimler nasıl geçti?

Yönetmenimiz İmre Haydaroğlu başından beridir sinematik görüntüler çekmek istediğini, eserin buna çok elverişli olduğundan bahsediyordu. Biz de kafasındaki kurguya ve görüntülere en iyi uyabileceğini düşündüğümüz ismi aramaya başladık. Aslında Birol Ünel ilk ve tek aklımıza gelen isim oldu. Menajerlik şirketimizin Almanya’daki kuvvetli ağı dolayısıyla rahat bir şekilde ulaşabileceğimizi tahmin ediyor olsak da Ünel’ in projeye sıcak bakıp bakmayacağına dair bir endişemiz vardı. Hiç sandığımız gibi olmadı; menajeri ve kendisi Seksendört’ü iyi tanıdıklarını ve eseri çok beğendiklerine dair geri dönüş yaptı. Biz de onları en iyi şekilde ağırlayabilmek için elimizden geleni yaptık; bu jestlerine karşılık olarak. Çekim setimiz ve ekibimiz çok tatlıydı, herkes büyük bir özveri gösterdi. Ekibin pozitif enerjisi videoya da yansıdı.

Haberin Devamı

Bir albümü baştan sona dinlemiyorlar

Uzun yıllar dağılmadan kariyerine devam eden bir grup olarak sırrınız nedir?

En büyük sırrımız ne yaptığımızın farkında olup şükretmek. Zaman ilerledikçe, şartlar değiştikçe, yaşlar ilerledikçe neye sahip olduğunuzu ve ne bedeller ödeyerek olduğunuz noktaya geldiğinizi daha iyi anlıyor ve yorumluyorsunuz. Bazı şeyleri anlayabilmek için uzaktan bakmak gerekiyor. Yaklaşık 20 yıl önce kurulduğumuzu düşünürsek, artık uzaktan bakma şansımız var. Elimizdekinin kıymetini biliyoruz ve ona sıkı sıkı sarılıyoruz. İnsanın her sabah uyanmak için bir sebebinin olması ve o sebebin severek yaptığınız bir iş olması, hayatta sahip olunabilecek en büyük hediye. Müzik ile hayata motive oluyoruz. Buna karşılık ara vermeden üretmeye devam ediyoruz.

Albüm planlarınız var mı?

Bu bizim için de en büyük muammalardan biri; hatta kendi aramızda en çok tartıştığımız konu. Dönemin şartlarını ve sektörel arz talep dengesini göz önünde bulundurduğumuzda, dinleyicinin böyle bir talepte olduğunu düşünmüyoruz. Diğer yandan her tekliye albüm muamelesi yapmak, harcadığımız zamana ve ekonomiye ziyadesiyle deyiyor. Kendi üretebilen sanatçı ve grupların çok da fazla albüme ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Eskiden albüm çıkarmak, bir sonraki şarkıya oynayabilmek için zaman kazandırıyordu. Ama artık dinleyici oturup bir albümü sonuna kadar dinlemiyor neredeyse; kendi listelerini kendi tarzlarını oluşturuyorlar. Mesele o listenin içerisinde, başlarda ve tekrar tekrar yer alabilmek.

Haberin Devamı