Gazete Vatan Logo

Müziği ve sporu çok ciddiye alırım

Son dönemin en çok dikkat çeken ismi Jabbar, ”Hayata dair büyük değişiklikler üretimi derinden etkileyebilir” diyerek aşırı ilgi ve popülerlikten endişe duyduğunu dile getiriyor.

Müziği ve sporu çok ciddiye alırım

Son dönemin en çok dinlenen seslerinden birisiniz. Bu yoğun ilgi sizi nasıl besliyor?

Dinleyicinin takdirine layık olmaya çalışmak ve bu sorumluluğun farkında kalarak üretime ve performanslara devam etmek kutsal bence. Ama baskının yanlış algılanmasının da negatif etkiler yaratabileceğini unutmamak gerekiyor. Ruhunuzu, müzikal varlığınızı diri tutacak, üretiminize yardımcı olacak unsurları hayatın bir parçası olarak muhafaza etmeye çalışmak gerekliliklerin en öncelikli olanı. Bu yüzden hayata dair büyük değişiklikler üretimi derinden etkileyebilir.

Uzun süreden beri bu yoğunluğu mu bekliyordunuz?

Ben normalde de bu yoğunluğu başka seviyelerde yaşıyordum zaten. Fiziksel anlamda rutin olarak müzik yapmak ve bunun yanına bisiklet ve yelkeni koymak beni bu dönemin zorlu temposuna hazırladı diyebilirim. Düzenli spor yapmak bence bu nedenle çok önemli.

Müzikte stabilite önemli bir unsur

Yeni projeleriniz neler olacak?
Şu aşamada ilk solo albümümün hazırlığındayım. Pek yakında diyelim.
Hakkınızda çok az bilgi var. Bu konuda eksik veya yanlış bilindiğini düşünüp, düzeltmek istediğiniz şeyler var mı?
Şahsen müzik üretmeye başladığım günden beri müziğin hep daha önde yer alması gerektiğini düşündüm. Stabilite çok önemli bence müzik üretmeye devam ettikçe ve bunu bazı değerleri koruyarak standart bir hale getirdikçe yanlışlar düzeliyor bir şekilde isminizin telaffuzu kolaylaşıyor galiba.
Serenay Sarıkaya ile düetiniz nasıldı?
Proje başlangıcı itibariyle heyecan vericiydi ve her şey müzikal açıdan gayet doğal gelişti. Her anı heyecan ve haz doluydu diyebilirim.
Sizin ciddiye aldığınız neler var?
Ben müziği ve sporu çok ciddiye alıyorum galiba çünkü yaşadığım hayatı bugüne kadar daha güzelleştiren unsurların bunlar olduğunu düşünüyorum. Hayata renk katan unsurları yaşantınızın bir parçası yapmaya çabalamanın gerekliliğini anlayabilmek büyük bir farkındalık.

Haberin Devamı