Gazete Vatan Logo
Magazin Müziği ile fark yaratmak istiyor

Müziği ile fark yaratmak istiyor

Genç müzisyenler artık müzik piyasasında adını duyurmaya başladı. Buğra da bunlardan biri...

Müziği ile fark yaratmak istiyor

Delibal filmindeki “Kal Yanımda” şarkısı ile beğeni toplayan Buğra, ikinci single’ı “Kalbim” ile kendine hatırı sayılır bir hayran kitlesi edindi. Buğra, müzik macerasını anlattı.

Müzikal yolculuğunuz nasıl başladı?

Aslında aileden gelen bir müzik sevgisi var diyebilirim. Dedem udidir, annem de tam bir sanat müziği aşığı. Ama en büyük etki, ilkokul öğretmenime ait. Müziği anlamam ve sevmemde çok etkisi oldu. Kendi kendime şarkı söyleyip, gitar çalışmaya başladım. Bir doğum günü partisinde tesadüfen sahneye çıktım ve indiğimde bana iş teklif ettiler. Sonrasında bir grup kurup haftanın bir günü bir barda çalmaya başladım. Yavaş yavaş gün sayısı arttı ve Edirne’de sekiz yıl boyunca haftada üç gün kapalı gişe sahne aldık.

Tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Benim alt yapım rock müzik.

Sevdiğim, dinlediğim şarkılar da rock tınıları olan şarkılar. Tarzım da sevdiğim ve dinlediğim müziğe göre şekillendi diyebilirim.

“Kalbim”in hikayesini sizden dinleyebilir miyiz?

Edirne’de öğrencilik yıllarımda, şimdiki aranjörüm Özgün Meriç’le birlikte yaptığımız çok özel bir şarkı. Aynı evde kalıyorduk ve benim o zamanlar içinden geçtiğim dönemi anlatıyor. Şarkıyı ilk bestelediğimde çok güçlü bir şarkı olduğunu biliyordum. Şimdi verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu gelen yorumlardan görüyorum.

Haberin Devamı

Şarkı bana uzakları anlatıyordu

Klibi Kars ve Ankara’da çektiniz. Neden bu iki şehir?

Benim kafamda bu şarkı için uzaklara gitmek vardı. Çünkü şarkıyı yazdığımda da bu düşüncedeydim. Gidebildiğimiz kadar uzağa gitmek istedik. Kars, yönetmenimiz Sertan Öksüz’ün fikriydi. Daha önce Çıldır Gölün’de bulunmuş ve hayran kalmış. - 30 derece sıcaklıkta çektik. Uzun bir tren yolculuğu yaptık ve uzaklığı gerçekten hissetmek istedik. Tren yolculuğumuz Ankara’da sonlandı ve klibi oradaki Botanik Köy’de tamamladık.

Yeni şarkılar yapıyor musunuz?

Yeni bir şarkı var, hatta yakından tanıdığımız biriyle çalışacağız ama şimdilik sürpriz.

Nasıl bir hedef kitleniz var?

Çok farklı diyebilirim. Bunu da gelen yorumlardan yola çıkarak söylüyorum. Farklı tarzlarda müzik dinleyenler bile kendilerinden bir şeyler bulabiliyorlar. Bu beni sevindiriyor.

Haberin Devamı

Siz kimleri dinliyorsunuz?

Çok fazla tarz ve müzisyen var. Yeni şeyler keşfetmeyi seviyorum ama itiraf edeyim kendimi dönüp dolaşıp çocukluğumdaki şarkıları dinlerken buluyorum. Hepsini yazmam imkansız ama özetle Aşık Veysel, Pearl Jam, Barış Manço, Pink Floyd, Limp Bizkit, Linkin Park, Nirvana, Umay Umay, Metallica, Cem Karaca ve Sezen Aksu diyebilirim.