Gazete Vatan Logo

Müziğe karşı duygusalım

Arap dünyasının Madonnası olarak anılan ve geçtiğimiz hafta konser için İstanbul’a gelen Yasmine Hamdan, buradaki dinleyici kitlesini çok sevdiğini söylüyor.

Müziğe karşı duygusalım

Türkiye’ye ilk ziyaretiniz mi? Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlk ziyaretim değil. Bir çok kez geldim. Türkiye’yi seviyorum. Buradaki dinleyici kitlem muhteşem. Bana kendi ülkem Lübnan’ı hatırlatıyor.

Şarkılarınızda nelerden bahsediyorsunuz?

Şarklıarımda kullandığım ve çok sevdiğim temalar var. En çok ilişkiler, duygularla ilgili oluyor. Bazen şarkılarımda politika ve sosyal olaylardan da bahsediyorum. Ama her zaman bir öyküyü belli etmeden ipuçlarıyla anlatmak ve mesajları iletmek için mizah kullanmak iyi oluyor. Bu yolla insanlar özgürce iletişime geçebiliyor.

Çocukken Şarkıcı olmak gibi bir hayaliniz var mıydı?

Çocukken çok utangaç biriydim. Nasıl bu utangaçlıktan kurtulduğum hakkında hiçbir fikrim yok. Bu hayalimi bir sır gibi saklıyordum. Bir müzik grubu kurma fırsatım oldu. Soap Kills adlı grupla bu maceraya atıldım. Müziğe karşı çok duygusal yaklaştım. Müziğin benim üstünde büyük bir etkisi olduğunu hissettim.

Müziğinizi nasıl tanımlarsınız?

Aslında müziğimi tanımlamayı sevmem. Farklı şeyler denemeyi seviyorum. Bir müzisyen olarak benim bu rock bu pop gibi kutularım yok. Farklı dünyaları ve nüfuzları bir araya getirmek önemli olan.

Haberin Devamı

Sinema benim için bir ara

Jim Jarmusch’un “Sadece Aşıklar Hayata Kalır” filminde şarkı söylediniz. Bir müzisyen olarak sinema ile olan ilişkiniz nasıl?

Sinemayı seviyorum. Eşim Elya Süleyman bir yönetmen. Kariyerimin başında yönetmenlerle çalıştım. Sinema için daha çok şey yapmak isterdim. Şuan sadece müzik kariyerime odaklıyım ama farklı insanların projelerinde çalışmak da isterim. Bu benim için bir ara gibi olabilir. Sinema, tiyatro ve dans gibi farklı disiplinlerde rol almak isterim.

Yeni şeyler yazmam için heyecan lazım

Arap bir müzisyen olarak uluslararası müzik sahnesine giriş yapmak zor oldu mu?

Evet çünkü arap bir kadın müzisyenin yapması gereken şeyleri yapmıyordum. İnsanlarda söylemeseler bile “Arap bir kadınsan ona göre davran ve şarkı söyle.” gibi bir baskınlık vardı. Yapımcılarla, sanatçılarla, oyuncularla tanıştım. Onlar bana büyük kapılar açarak beni desteklediler.

Haberin Devamı

Gelecek planlarınız ne?

Bu aslında benim için çok karmaşık bir soru. Bir seneyi aşkın süredir turnedeyiz. Farklı sanatçılarla çalışma gibi planlarım var. Bir ihtiyaç, heves hissetmem gerekiyor yeni bir şeyler yazmak için.