Gazete Vatan Logo

Müvekkilim zina yaptı cezası da 'recm'dir!

Üniversitede uğruna cinayet işlenen sekreter Asuman E.'yi avukatı böyle savundu.

Müvekkilim zina yaptı cezası da 'recm'dir!

KONYA’da geçen 2 Haziran’da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i, duygusal ilişki yaşadığı sekreter Asuman E.’ye ilgi duyduğu gerekçesiyle üniversitedeki odasında bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce’nin yargılanmasına başlandı. Prof. Dr. Gülce, mahkeme heyetine, "Böyle bir olay nedeniyle karşınızda olmaktan utanç duyuyorum" dedi.

'Doçent sevgilimdi'

Duruşmada ifade veren sekreter Asuman E. ise "Benim Doç. Dr. Celalettin Özdemir ile ilişkim vardı. Ondan hamile kalmıştım. Fakat düşük yaptım. Olaydan 1 hafta önce Özdemir'e 'ben yuvama dönüyorum' dedim. O da bana 'Tamam Asuman, birbirimizi unutana kadar arada sırada görüşelim' dedi. Prof. Dr. Gülce'den para istemedim. İstesem Doç. Dr. Özdemir bana verirdi" dedi.

Cemaatçi- ülkücü

Asuman E., öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in ülkücü, Prof. Dr. Ahmet Gülce’nin de cemaatçi olduğunu ve aralarında ülkücü-cemaatçi kavgası olduğunu da öne sürdü. Mahkeme başkanı ise "Cemaatçiydi derken?" diye sorunca Asuman E. de "Fethullan Gülenciler mi ne onlardan" diye cevap verdi. Asuman E.’nin bu iddiası üzerine söz alan Prof. Dr. Ahmet Gülce’nin avukatı Fatih Ruşen ise "Cemaatçi denilerek olay çarpıtılmaya çalışılıyor. 410 bin lira ortada yok. Asuman E., sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyor. Bu para nerede sorulsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Recm savunması!

Asuman E.’nin avukatı Hasip Şenalp de "Müvekkilim Asuman evliyken zina yapmıştır. Bunun dinen kabul edilecek bir yeri yoktur. Dinimizde bunun cezası ’recm’dir. Bu ahlaksız bir davranıştır. Yaptığı hatayı cinayet işlemiş gibi gösteriyorlar" diyerek savunma yaptı.

‘Çenebaz Asuman'

Öldürülen Doç. Dr. Özdemir’in kardeşi Mustafa Özdemir ifadesinde, "Sanık Asuman’ı tanırım. Ağabeyim bir gün bana gelerek. Fakültedeki bir sekreterle gönül ilişkisinin olduğun evlenmek istediğini, kendileriyle tanıştırmak istediğini söyledi. Biz de kabul ettik. Birlikte yemek yediğimizde Asuman’ın çok çenebaz birisi olduğunu ağabeyimi kendine bağladığını fark ettim" dedi.

Haberin Devamı

'4 saat sürdü

Mahkeme heyeti Doç. Dr. Özdemir ve Prof. Dr. Gülce’nin avukatlarının Asuman E.’ye tutuklama talebini reddetti. İddianamede ismi geçen tanıkların dinlenmesi, Doç. Dr. Özdemir’in odasındaki bilgisayara ait hard diskinin ve bir kişinin ihbarı üzerine bulunan suç aleti olduğu öne sürülen bıçağın incelenmesine karar verdi.

'Her gün onun için yasin okuyorum'

Öldürdüğü Doç. Dr. Özdemir için cezevinde her gün dua ettiğini ve onun için her gün iki kez Yasin suresini okuduğunu söyleyen Prof. Dr. Gülce, "Belki ailesi bu kadar dua etmiyordur" dedi. Prof. Dr. Gülce ayrıca ”Celalettin’in beton zeminde yatığını göründe ben de bodrum katta beton zeminde yatarak kendime ceza verdim" diye konuştu.