Gazete Vatan Logo

Mutsuz eden kilolardan kurtulma vakti!

Fazla kilolardan bıktıysanız, estetik dünyasındaki son gelişmeler size yardımcı olabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Köksal anlattı.

Vücudumuzda rejimle ve egzersizle veremediğimiz fazlalık kilolarımızdan kurtulmak için estetik cerrahinin sizlere sunmuş olduğu farklı yöntemler mevcut. Bunlardan en çok bilineni liposuction dediğimiz yağ alma yöntemidir. Yıllardır tüm dünyada güvenle uygulanan bu yöntem sayesinde kilolarınızdan 1 saatte kurtulabilmeniz mümkün.

Liposuction yönteminde fazlalık yağ birikimi olan bölgelere 2-3 mm kalınlığındaki kanüllerle girilerek bu bölgedeki yağlar vücuttan uzaklaştırılmaktadır. Liposuction sonrası o bölgelerdeki yağ hücreleri uzaklaştırıldığı için daha sonra kilo alma gibi bir durum olduğunda aldığınız kilonun vücutta daha düzenli bir şekilde dağıldığı ve sadece belirli bölgelerde toplanma olmadığı gözlenmektedir. Böylelikle eskisine oranla çok daha düzgün bir vücuda kavuşmuş oluyorsunuz. Liposuction ameliyatları vücudun hemen hemen her bölgesine uygulanabilmekle beraber en çok talep; karın, bel ve basen bölgelerine olmakta. Sadece tek bir bölgeye yönelik sınırlı yapılacak operasyonlar lokal anestezi altında yani sadece o bölgenin uyuşturulmasıyla yapılabilmekte ve hastalarımız aynı gün içerisinde evlerine dönebilmekteler. Daha geniş ve birden fazla sayıda bölgeye yağ alma işlemi yapılacaksa bu sefer genel anestezi altında işlem gerçekleştiriliyor ve bir-iki saat içerisinde işlem tamamlanıyor... Son yıllarda popülerlik kazanan diğer bir yöntem ise lazer liposuction yöntemidir. Bu işlemde özel bir lazer cihazı kullanılmaktadır. Lazer liposuction yönteminin iki önemli işlevi vardır. Birincisi; kilo fazlası olan bu bölgelere yönelik lazer uygulaması sayesinde yağ hücreleri parçalanmakta ve yağ depolama işlevlerini kaybetmektedirler. Diğer önemli işlevi ise cildin altından verilen lazer ışını sayesinde ciltte sıkılaşma ve toparlanma sağlamasıdır.

Haberin Devamı