Mayısta kaçmak için 3 neden

Haberin Devamı

- Likya yolu

İngiliz amatör tarihçi Kate Clow, 1999 yılında antik Likya şehirlerini baz alıp Muhtemel bir Likya yolu saptadı. Sonra bu güzergâh beyaz ve kırmızı boyalarla işaretlendi. Bu güzergâhın bir bölümü üzerinde bugün de asfalt yollar var. Ancak belli yerleri dereler, tepeler, tarlalar arasından gidiyor. Mayıs bu rotada yürüyüş için en güzel ay. Fethiye’den Ölüdeniz’e, Kelebekler Vadisi üzerinden Faralya yönüne veya Fethiye’den Tlos (Yakaköy) yönüne yürüyebilirsiniz. Olimpos’taki Yanartaş geçidinden geçip Adrasan üzerinden Gelidonya Feneri’ne de gidebilirsiniz.

- Rezeneli oğlak

Mayıs, oğlak zamanı. Hıdrellez’i takip eden günlerde oğlak dolması yemek bir gelenek. En güzel oğlak yemekleri Girit’te yapılıyor. Türkiye’de ise Bozcaada bu konuda iddialı. Geleneksel yemek olarak yabani otlu naneli oğlak kapama yapıyorlar.

- Bülbül

Kazdağları’nda şu sıralar bülbül senfonisi var. Nisanda başlayan büyüleyici şarkılar haziranın ikinci yarısına kadar sürüyor. Ben bundan daha olağan dışı bir şey duymadım. Önce eş bulmak için ötüyorlar, eşlerini bulup yuvalarını kurduktan sonra da sonra da yavrularını korumak için. Yavrular uçunca da susuyorlar ki bu da tam dut mevsimine denk gelir. Yani dut yedikleri için değil artık manası kalmadığı için ötmeyi bırakırlar.

*****


Küçük Oteller Kitabı 2014

Bu yıl 17’ncisi çıkıyor. 16 yıldır her yıl basıldı ve her yıl satıldı. Türkiye’de bu kadar istikrarlı çıkan kaç kitap kaldı acaba? Telefon rehberleri bile yok olmuşken...

2008 yılından beri kitabı ben çıkarıyorum. Daha önce ablam Müjde Tönbekici ve eski eşi Sevan Nişanyan çıkarıyordu. Yaz boyunca dolaşıp, sevdiğim küçük ve butik otelleri kitaba dâhil ediyorum. Web sitemiz de elbette var ama eski kafa olarak kitap başka mutlu ediyor insanı.
Mayısta kaçmak için 3 neden
Bu yıl birbirinden güzel 30 yeni küçük otel eklendi. Fakat daha önemlisi Piti’nin ayak izleri eklendi. Zira artık Piti ile seyahat ediyorum ve ister istemez otellerin çocuklar için sunduğu imkânlar dikkatimi çekiyor. Meğer bir uzmanlık işiymiş çocuk dostu olmak. Henüz kitaba yansıtmadım izlenimlerimi ama gelecek planım bu.

Kitabım hemen hemen bütün kitapçılarda var ancak yüzde 25 indirimli almak isterseniz www.boyutstore.com/kucuk-oteller-kitabi-2014 adresinden online da ısmarlayabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR