Polonezköy’e bu sefer de trafo kıskacı

Haberin Devamı

Geçen hafta yazmıştım. Koca Türkiye’de medeni, estetik, yaşanılası beş veya altı yer vardır. Ezici çoğunluk Kandahar’dan hallice. Dünyanın en çirkin şehir ve kasabalarını yapmakta üstümüze yok. Savaş olmadığı halde savaş alanı gibi görünen yegâne ülkeyizdir herhalde.. Üstelik az ötemizdeki Gürcistan savaş gördüğü halde öyle değil.

Polonezköy işte bu nadir güzel yerlerden biri. Geçen hafta yazmıştım. Kasabaya yeni imar planı çizildi. Plana göre yeni yapılar, AVM’ler, bankalar yapılabilecek.

Yeni yapılar muhtemelen bir takım süper düper zenginler için villalar. Sonra da daha az zenginler için orman manzaralı “seçkin” siteler.. En arkada da orta sınıf için 120 taksitte berbat bloklar.

Dün, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Kuzey Ormanları Savunması Grubu, plana itiraz etti. Bir iki yıl daha kazanıldı demektir bu. En fazla bu. Devlet, bir yeri “geri kalan” her yere benzetmeye karar verdiyse yapacak bir yoktur. Bir müteahhit mutlaka zengin edilmelidir!

***


Bitti mi?
Bitmedi.


İmar planıyla bir yerden başlarsın trafoyla öbür yerden devam edersin.

TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim AŞ) Polonezköy’ün yaklaşık 1 kilometre ötesinde bulunan‘ormanlık vasfını yitirmiş’ 30 dönümlük bir alanı trafo yapmak üzere talep etmiş. Bunun için Polonezköy muhtarlığından “ön izin” istemiş.

30 dönüm nedir?

Şükrü Saraçoğlu Stadı mesela 7 dönüm. 30 dönüm bunun 4 katı büyüklükte.

Ormanlık bir arazi içinde ciddi bir kelleşme demek bu… Üstelik trafo bu kadar alana ihtiyaç duyar mı? Duyuyorsa buna trafo mu denir başka bir şey mi? (Anadolu Yakası’nın en büyük trafosu olacakmış. Başka yer yok mu?)

Polonezköy halkı şaşkın. Plana itiraz ederken 4 stadyum büyüklüğünde arazileri ellerinden alınacak.

Ne için yapılıyor bu?

Ne akla hizmet?

Her Kandahar olsun diye..

Çevrecinin daniskası mıydık?

DİĞER YENİ YAZILAR