Atatürk olmasaydı savları “ileri zeka” şampiyonşip

Haberin Devamı

İki gün önce “Galiba ‘Atatürk olmasaydı’ yarışması açıldı ve ilkokul 1 seviyesindeki beyinler yarışmacı kabul edildi” demiştim ama zeka seviyesi konusundaki fikrimi şu tweeter “atışmasından” sonra değiştirdim.
A: Atatürk olmasaydı peygamberimiz Hz. Muhammed olmazdı. O kafanıza sokun şunu.

B: Asıl peygamber efendimiz olmasaydı bırak Atatürk’ü, kainat olmazdı. Bilmiyorsan öğren bre cahil.

***


Eyvah eyvah eyvah! Al birini vur ötekine.. Hangisine ne anlatacaksın?

Hey güzel Allahım!

Kainatı yaratan peygamberler, peygamberlerin varlığını borçlu olduğu siyasi liderlerÖ İnsanlar nelere inanır oldular böyle? Bilgi ve zeka seviyemiz ilkokul 1’i geçemeyecek mi? İnsanlık ve zekası nereye kayboldu? Peki bunların birbirlerini cahillikle suçlamalarına ne demeli?

Daha kaç 10 Kasım bu zırvalıklara tahammül edebiliriz?

Dahası: Ne yazarsan yaz ya A’nın kampından ya da B’nin kampından sayılmanın dayanılmaz sıkıcılığına ne demeli?

Dünya yıkılıyor biz kızlı erkekliyi tartışıyoruz

Filipinler’de şimdiye kadar kaydedilmiş en büyük tayfun felaketlerinden biri oldu, ülke yerle bir oldu, 2 bin 500 kişi öldü, 5 yüz bin insan aç ve açıkta, 4,5 milyon insan etkilenmiş durumda, bütün dünya yardım etmeye çalışıyor ama Türkiye’de bundan kimsenin haberi yok! Kimse haber yapmıyor, kimse ilgilenmiyor. “Kızlı erkekli” bir zırvalıktır gidiyor..

Başbakan harbiden lüzumlu lüzumsuz sürekli konuşuyor. Onun her konudaki beyanatlarını bir grup insan durmadan savunmak durumuna kalıyor bir grup insan da sürekli eleştirmek. Gazetelerde, televizyonlarda, sosyal medyada başka hiçbir şey göremiyorsun.

Bu nasıl bir içe kapanıklık, zavallılık ve özgüven kaybıdır böyle?

Bizans ile ilgili pek sevilenbir anekdot vardır. Osmanlı surlara dayanmış şehrin kapılarını kırarken, ruhban sınıfı güya meleklerin cinsiyetini tartışıyormuş.

Şehir güm güm top atışı altındayken, gökten cehennem gibi ok yağarken, meleklerin cinsiyetini tartışan elbette olmamıştır ama dünya, iklim değişikliğinden yıkılırken Türkiye hakikaten BUNU yapıyor iyi mi!

DİĞER YENİ YAZILAR