Kişisel hedefim: 1000 çocuk!

Haberin Devamı

Eski köşe yazarları şöyle yazardı benim çocukluğumda:

“Sabahın erken saatleri. Telefonum acı acı acı çaldı. Açtım, karşımda başbakan! Hiç uzatmadan lafa girdi: “Tenekeci! Doğru yazmışsın ama bir de benden dinle”

“Tenekeci” benim uydurduğum bir köşe yazarı soyadı. Nedendir bilinmez Başbakanlar 20-30 yıl önce, köşe yazarlarına katiyen Mehmet Bey, Ayşe Hanım, veya Ahmetçiğim, Leylacığım diye hitap etmezdi. İlla ki sadece soy ad!

Şimdi nasıl hitap ediyor Başbakan bilmiyorum zira “beni başbakan aradı!” diye yazan yok. Başbakan ya kimseyi aramıyor ya da arandığını yazmak “demode” bir davranış. Aranmak okurla paylaşılması gereken bir bilgi olmaktan çıktı belli ki...

Halbuki 13 yıl önce köşe yazmaya başladığımda en büyük ukdem bu cümleyi kurmaktı. “Telefonum acı acı çaldı. Arayan Başbakandı.. Bana “Tönbelekçiii, Tönbelekçiii” diye seslendi...”

***


Bu meşhur cümleyi ben bugün şöyle kuracağım: Dün, öğlen saatlerinde telefonum tatlı tatlı çaldı. Arayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’di!

Bayram günü daha tatlı bir sürpriz olamazdı. Hem bayramımı hem koruyucu anneliğimi tebrik için aramış...

Çok mutlu oldum! Birileri takdir etsin diye yapmadım bunu ama yine de insanın hoşuna gidiyor.

Çok da güzel bir bilgi verdi. Koruyucu aile sayısı son zamanlarda muazzam bir artış göstermiş... “Yıl sonuna kadar sizin de katkılarınızla koruyucu aile sayımızın 3000’e ulaşacağını tahmin ediyorum” dedi.

Ah! Keşke on binlere ulaşsa... Keşke koruma altındaki tüm çocuklar bir ailenin yanına yerleşse!

Bir bekar kız arkadaşıma rastladım Bienal’de. Yurtdışında yaşadığı için haberi olmamış. Yanımda Piti’yi görünce şaşırdı. “Ne zaman evlendin? Ne zaman doğurdun?” Dedim “doğurmadım. Yuvadan aldım”.

Arkadaşım, gözü gözümde bir süre dura kaldı. Hayatımda ilk defa, ışık değişmediği halde bir gözbebeğinin açılıp kapandığını gördüm.

Sonra: “Ne güzel akıl etmişsin. Ben de aynısını yapacağım!” dedi. İşlerini bitirir bitirmez beraber başvuracağız.

Birilerine ilham olmak çok ama çok mutluluk verici. Sizlerden de çok şahane mailler alıyorum. Ah tek başıma 1000 çocuk yerleştirsem bu hayatta başka ne isterim ki!

Bu Cumartesi günü İclal Aydın’ın Ahaber’deki “Yaşasın Haftasonu” programında olacağım. Nasıl oluyor, şartlar ne, süreç nasıl işliyor hepsini orada uzun uzun anlattım.. Merak edenler kaçırmasın. (19 Ekim 2013, 9:15)

DİĞER YENİ YAZILAR