Bir daha alışverişe çıkanı kediler yesin

Haberin Devamı

Türkiye’nin her yeri AVM oldu ama aradığın hiçbir şeyi bulamaz hale geldin.

Dün bütün günüm bir alışveriş Merkezinden bir alışveriş merkezine gitmeye çalışmakla geçti.

Aradığım da öyle atla deve bir şey değil. Bebek yatağına basit bir şilte arıyorum. Evime en yakın AVM Akmerkez.

Yatağın markasının da mağazası var. Fakat onlar şilte satmazmış. Nişantaşına gidecekmişim. Yandaki mağazaya gittim, onlarda da kalmamış. Metrocity’deki mağazada varmış. yağmurlu bir günde insanın duymak isteyeceği en son şey herhalde “malesef yok ama şuradaki mağazamızda var” lafıdır... Akmerkez Metrocity arası yürüme 20 dakika ama acelem var diye araçla gittim. Ve bir buçuk saat sürdü!

Ve işin kötüsü o mağazada da yoktu iyi mi! Telefondaki kız ölçüyü yanlış anlamış..

Taksi parası boşa gitmesin diye bilgisayarımın kaybettiğim şarj ünitesini sorayım dedim, tekno dükkanlarından birine gittim. Şarj ünitesi elbette yokmuş (niye “elbette” artık sormadım) ama depolarından istetebilirlermiş...

Aghsgtfnsjhkjfsssss....

Bu ne aptalca ne salakça bir şeydir arkadaş!? 5 saat ve 40 lira çöpe! Devasa binalardan devasa binalara gidiyorum ama aradığım hiçbir şey yok!

Bir kaç gün önce de başıma geldi. İnternetten bir ayakkabı markasının modellerine baktım. İstediğim renk ve tip, bu yılın koleksiyonunda da var.

Sevindirik oldum, coştum, Ortaköy’deki mağazaya koştum. Ve bingo! O modeli getirmemişler. Tabi bu sonuca “öyle bir model yok hanfendi” ile başlayan internetli ufak bir sinir harbiyle ulaştık.

Kitap arıyorsun, yok. Mobilya arıyorsun, yok. Bilgisayar veya cep telefonu aksesuvarı arıyorsun, yok.

Neymiş yeterli alanları yokmuş, neymiş dükkan kiraları yüksekmiş, neymiş elemanlar sürekli kaçıyormuş...

Ama hepsi nerede var? İnternet mağazalarında! Üstelik hakiki mağazalardaki iddialı ama bir halt bilmeyen sersemlerle de uğraşmıyorsun.

Adam gibi bilgi, adam gibi çeşitlilik üstelik çok daha ucuza.. Şimdiye kadar internetten ısmarladıklarım arasına memnun kalmadığım hiçbir şey olmadı. Beni kandıran da olmadı. Tek dert iki gün beklemeye sabrın olacak.

“Alışverişi baka baka yapmanın da zevki başka” en fazla semt pazarında geçerlidir. Alırsın eline mis gibi naneyi koklarsın falan.. O tamam... Ama aptal bir kabloyu mıncıklayarak almanın bir manası yok. Zaten alamıyorsun...

***


Hal böyleyken nasıl oluyor da yere göğe heryere AVM yapmaya devam ediyorlar anlamıyorum. Neye güvenerek markalar mağaza açıyor onu da anlamıyorum. Bir tek isyan edip “uyanan” ben değilim herhalde.

Korkarım ülke AVM çöplüğüne dönecek çok yakın zamanda...

DİĞER YENİ YAZILAR