Başbakan “koruyucu aile” olsun

Haberin Devamı

Bugün Star Gazetesi’nde Fadime Özkan’ın, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ile yaptığı röportajı vardı. Konu koruyucu ailelik ve Abdülkadir Bey sağ olsun ismimi anmış: “Gazeteci Mutlu Tönbekici’nin de koruyucu aile olması koruyucu ailenin bilinirliği açısından çok güzel çok mutlu bir olay oldu” demiş.

Ne güzel! Şu memlekete ufacık bir katkım olduysa ne mutlu bana!

Fakat ben yeterince ünlü değilim. Yeterinde örnek teşkil edemem. “Ben yapmayayım ama siz yapın” diyerek halka çağrıda bulunmak da çok manalı değil açıkçası.

Çok mühim bir ailenin yapması lazım bunu.

Memlekette Angelina Jolie Brad Pitt gibi bir çiftimiz de yok ne yazık ki.

Bu durumda siyasetçilerin örnek olması gerekiyor.

Bu ülkenin en mühim kişisi kim? Elbette ki Başbakan Erdoğan.

Önerim şu: Erdoğan ailesi bir çocuğun koruyucu ailesi olsun. Kendisi olabilir, çocukları olabilir. Yeter ki aileye bir koruma altında çocuk girsin.

Erdoğan ailesi bunu yaptığı anda çok ama çok şey değişecektir.

Zira Erdoğan ve ailesi ciddi olarak örnek alınan bir aile. Giyimde kuşamda olsun, yaşam tarzında olsun, hatta bana kalırsa asabiyette olsun milletimiz başbakanın kendisini ve ailesini dikkatle izliyor.

Aile Bakanlığı, koruyucu aile sisteminde çok kararlı. Bu konuda en büyük desteği de Emine Erdoğan verdi.

Abdülkadir Kaya, Emine Hanım’ın desteğinin altını çizmek için “geçen seneden beri aile yanına yerleştirilen çocuk sayısı yüzde 971 oranında arttı” diyor ama sözünü ettiği rakamlar esasen gülünç rakamlar. 135’den 1312’ye çıkmış. 1’den 2’ye çıınca da yüzde 100 artmış oluyor zaten.

Halbuki kurum tarafından koruma altına alınan çocuk sayısı: 14 bin! 14 bin ailesi tarafından terk edilmiş çocuk var memlekette! Ve bana sorarsanız devlet devletliğini daha iyi bilseydi bu rakamdan çok daha fazla çocuğun da devlet tarafından mahkeme kararıyla koruma altına alınması lazım gelirdi. Türkiye’de ailesinden çok çok kötü muamele gören on binlerce çocuk var. Ancak Türkiye’de devlet, Avrupa’daki gibi aktif değil. Aileden çocukları çok nadiren alıyor. Çünkü nerede bakacak bunlara diye de bir dert var..

Ama konumuz bu değil. Konumuz mevcut durumda koruma altına alınmış bu 14 bin çocuğa yuva bulmak.

“Aile bakanlığı politikalarını destekliyoruz” diyerek ne yazık ki “destek” olmuyor. “Biz almadık ama siz alın” demek hiç samimi ve ikna edici değil. “Önce sen koy taşın altına elini” derler...

Başta Başbakan olmak üzere bakanların, milletvekillerinin, Sosyal Hizmetlerdeki müdürlerin koruyucu aile olup örnek olması lazım.

Ama en çok Erdoğan ailesinin... O zaman işler çok değişecektir.

DİĞER YENİ YAZILAR