Öpüşemedik ey Ankara!

Haberin Devamı

Dün, birkaç gün önce Ankara metrosunda yapılan “Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz” anonsuna inat, Ankara’da Kurtuluş Metro durağında gençler (ve daima genç kalanlar) buluşup öpüşme eylemini gerçekleştirecekti.

Yazık ki arzu ettiğim gibi olmadı. Zira Akit Gazetesinin kışkırtmasıyla toplanan başka bir grup insan, tam eylemin olacağı saatte ortaya çıkıp “tekbir” getirdiler. İki grup arasına çevik kuvvet girdi, tatsızlık çıktı. Yazıyı teslim ettiğim sırada haber akışı devam ediyordu.

Mahalle baskısı, apaçık bir mahalle zorbalığına dönüşmüş duruma. Kendilerini akıllarınca daha ahlaklı sanan bir grup insan, son derece zararsız ve sevimli bir “sivil itaatsizlik” eylemini piç etti.

Bu insanlar ne kamu malına zarar vereceklerdi ne de senin ulaşımını engelleyeceklerdi. Sen araya girmeseydin, öpüşüp kahkahalarla oradan ayrılacaklardı.

Yıllardır dikkat çekilmeye çalışılan tam da buydu aslında. Mahalle baskısı, metropol zorbalığına işte böyle dönüşüyor.

Öpüşme eylemi, gerçekleşebilseydi çok çok şahane bir eylem olacaktı. Bazılarının aksine böyle eylemleri anlamlı buluyorum. “Hayat biçimime dokunma!” deyip duruyoruz ama cesur bir şekilde çıkıp eylem koyamıyoruz.. Yapılabilseydi, bir arada yaşayabileceğimize dair umutlarım devam edecekti. Ama görüyorum ki imkânsıza doğru gidiyoruz.

Hadiseyi kışkırtan Akit Gazetesi. Başındaki kişi “akil” insan. Onun aklıyla Türkiye “barış”a gidecek hesapça öyle mi?

Barış’tan anladıkları ne acaba?

Sokakta öpüşenlerden rahatsız olanlar:

- Yüzde yüz yalnızdır.

- Yüzde yüz mutsuzdur

- Yüzde yüz tatminsizdir

- Yüzde yüz eziktir

- Bir kere bile yurtdışına çıkmamıştır.

- Tek bir Fransız filmi seyretmemiştir.

- Bir kere bile âşık olmamıştır.

- Kuvvetle muhtemel görücü usulü evlenmiştir veya evlendirilecektir.

- Az ötede birisi karısını dövse müdahale etmeyecektir.

- Hayatında bir kere bile yolsuzluk, rüşvetçilik, dolandırıcılık, hak yemek gibi hakiki ahlaksızlığa karşı bir duruşu olmamıştır.

- Dini de peygamberi da zerre anlamamıştır.

- Bir çiçeği sulamamıştır.

- Bir düşene yardım etmemiştir.

DİĞER YENİ YAZILAR