Kıyamet için hazır mıyız?

Haberin Devamı

21 Aralık 2012 malum: Maya takviminin bittiği gün. Bazıları, bu nedenle o günü kıyamet günü ilan etti. 10 yıldan beri lafı edilip duruluyor. Hesapça bir takım noktalar kıyametten muaf olacakmış. Veya kıyamet günü orada olanları İsa Mesih kurtaracakmış. Örnek: Şirince. Az evvel okudum: Süreyya Yalçın üç gün için Şirince’de bir otele güya 10 bin dolar bayılmış!

O otel sahibine ne mutlu!

Kıyamet türlü şekillerde kopabilir. Kıyamet dünyanın ve insanlığın sonu diye geçiyor literatürde ama belli mi olur belki tam da öyle değildir. Belki çok büyük bir kısmının sonudur. Tarihte olmuş öyle! 70 bin yıl önce, dünya nüfusunun 2000 kişiye kadar düştüğü, insan türünün yok olmasına ramak kaldığı olmuş. Hem de neden? Endonezya’da patlayıp 10 yıl boyunca tüten bir süper yanardağ yüzünden! O kadar çok tütmüş ki duman ve kül, dünyanın bütün atmosferine yayılmış. O kalın duman tabakası yüzünden güneş ışınları yeryüzüne ulaşamamış. 10 yıl boyunca süren kış yüzünden hayat neredeyse durmuş. Tüm gezegende sadece 2000 insan hayatta kalmış. İşte bizler o 2000 insanın torunlarıyız!

***


Kaldı geriye 6 gün. Kıyamete son bir hafta... Dediğim gibi: Tamamen yok olmayabiliriz. Kalan 2000 kişiden biri olabiliriz. İşte size ipuçları

- Deprem oluyorsa... İlk sarsıntıyı duyar duymaz kendinizi yere atın ve sürünerek binadan çıkın. Deniz kenarındakiler yükseklere kaçsın. Ama sakın koşmayın! Her an önünüzde bir yarık, çatlak açılabilir, koşarsanız kendinizi durduramaz içine düşersiniz.

- Yanardağ patlıyorsa... Kurtulmak imkansıza yakın. Magmadan kaçabilseniz bile zehirli gazlardan kurtulamıyorsunuz. 1991’de Filipinler’de patlayan Pinatubo Yanardağı 18 milyon ton kükürtdioksit püskürtmüş aynı zamanda. Çürük yumurta kokusu duyduğunuz anda maskenizi takın.

- Hortum veya kasırga başlamışsa... Ev içindeyseniz musluklara tutunun. Evde, yere sıkı sıkıya bağlı yegane şey su boruları zira. Sizi uçmaktan kurtaracaktır.

- Yangın oluyorsa... Yangın sırasında ölümler daha çok zehirli gaz boğulmasından oluyor. Evde tıkılı kaldıysanız.. Biliyorum iğrenç bir yöntem ama tek çare şu: Klozetin içine bir hortum uzatın. Uzatabildiğiniz kadar uzatın. Sertçe üfleyip içindeki suyu boşaltın. Şimdi boruların içindeki temiz havayı soluyabilirsiniz.

- Sota bir yere su ve yemek depolayın: Felaket olduktan sonraki ilk dört gün insanlığın “balayı”. Herkes birbirine yardım ediyor. Ama sonra esas kıyamet kopuyor. “Bu benim son şişe suyum” “bu benim son ekmeğim” “son odunum” hissi nedeniyle insanlar insanlıktan çıkıp birbirini öldürüyor. Altı ay kadar herkesten uzak olabileceğiniz bir yer altı mağarası inşa edin bir yerlere...

- Kıyamet koptu ve kalanlar birbirini yiyiyor. Nasıl saklanacaksınız? Kanalizasyon en iyi çözüm. Parklarda ağaçlara da çıkabilirsiniz. Etrafınızda bir diktatör varsa evinin altında mutlaka yiyecek ve suyla dolu çok sağlam bir sığınak vardır. İlk giden kazanır. Daha medeni bir çözüm için hemen atlayın Kanada’nın Horning’s Mills kasabasına gidin. Bruce

Beach isimli dindar bir vatandaş tam 42 adet hurdaya çıkmış okul otobüsü gömmüş toprağın altına. Üzerini de betonla kaplamış. “Nuh’un yer altı gemisi” ismini takmış. Kıyamet sonrası tam 1000 kişi yaşayabiliyormuş ev yapımı sığınağında. Fakat içeriye alınmak için bir takım beceriler gerekiyor. Hayatta kalma yetenekleriniz olsun istiyorlar.

- Bu arada hamam böceklerinin radyasyondan etkilenmediği iddiası yalan. ABD’de test etmişler, hepsi 30 gün içinde ölmüş.

Radyoaktif bir kıyamet olursa onlar da kalmayacak yani.

- Yaz eğlencesi şnorkel, kıyamet günü çok işinize yarayabilir. Kum fırtınası, sel baskını, hatta tsunami sırasında bile işe yarayabilir. Yanınızda tek bir şey alacaksanız o da şnorkel olsun.

- Pencereden baktınız yağmur yağıyor. Tekrar baktınız muazzam bir su kütlesi üzerinize geliyor. Çatıya çıkın. Ama temellerinden sarsılmışsa eviniz, kendinizi sel sularına bırakın daha iyi. Arabaların, ağaçların size çarpmasındansa onlarla beraber akın. Sırt üstü kalmaya çalışın ama başınız değil ayaklarınız önde olsun. Ve çırpınmayın. Sakin bir beden, çırpınan bir bedenden daha çok su yüzeyinde kalıyor. Bu arada inşallah kanalizasyonlardan dışarı fırlamış sıçanlar sizi ısırmaz.

- 6 gün içinde tedarik etmeniz gerekenler: Maske, kask, balta, pala, şnorkel, konserve ve bunları koymak için sağlam ama dikkat çekmeyen bir sırt çantası.

Hepinize iyi kıyametler... İyi olan kazansın..

DİĞER YENİ YAZILAR