Tam olarak kim adamdan sayılmadı? Kadınlar mı, erkekler mi?

Haberin Devamı

Ben de oradaydım! Fenerbahçe Manisa maçından söz ediyorum. Koç Holding Resmi İşler ve Medya İlişkileri Koordinatörü Gökhan Akça’nın forsuyla önce “1907” tribününden izledim, sonra öbür tribünlere geçtim.

İnkâr edemem; manzara çok ama çok şekerdi. Diğer yazarların da yazdığı gibi stat “çiçek açmış” gibiydi.

Dünyayı kadınlar kurtaracak derim hep, yine aynısını söyleyebilirim.

Komik detayları Vatan Cumartesi ekinde yazacağım fakat hadiseye şu açıdan bakmadan edemiyorum.

Bu cezadan yola çıkarak..

* Tam olarak erkekler mi yoksa kadınlar mı insandan sayılmadı?

* “Seyircisizlikle “kadın” aynı manaya geliyorsa, “bu kadınları aşağılayan bir uygulamadır, fasulyeden seyirci yerine konulmuşlardır, evlerinden çıkıp gelecekleri de zaten umulmuyordu vs vs” demek de mümkün..

* Fakat öte yandan erkeklere de “siz hayvansınız, yeterince hayvanlık yaptınız, azıcık da İNSANLAR izlesin maçları” denmiş olmuyor mu açık açık? Gerçi “hayvan” yerine konulmaktan gocunacak bir erkek de var mıdır bilmiyorum.. En sevdikleri iltifat “hayvanım benim” olan bir cinsten söz ediyoruz.. Detaya girmeyeceğim, çoluk çocuk da okuyor ama sırıtmalarınızı görür gibiyim.

* Son tahlilde erkekler hayvanlık suçlamasından gocunmazlar ama kadınlar adam yerine konulmamaktan gocunur. (Gerçi bazen bundan da emin değilim.) “Hayvan”lık edenler adam yerine konuluyorsa o vakit ileriki “cezalı” maçlarda kadınların da hayvanlık etmeye başlamaları kuvvetle muhtemeldir.

* Bir de şunu anladım. Erkeklere yaranmak hakikaten mümkün değil. Sesimiz çok tizmiş de çok gürültü yapıyormuşuz da futbolcuların eli ayağı birbirine dolanmış da... Napalım yani.. Antrenmansızız. Siz yapın bir kaç kere daha hayvanlığınızı, bakın nasıl sesimizi kullanmayı öğrenmeye başlıyor, kendi amigolarımızı, kendi sloganlarımızı üretiyor olacağız.

* Acaba stadın bir bölümü her maçta kadınlara ayrılsa, Ultra Dişi Aslan, Çarşıye, Baaayan Fener gibi gruplar oluşsa, orası başka bir alem, cümbüş olsa.. Çok mu anti laik bir fikir atmış olurum? Kadın kadına çok güzel eğleniliyor yav.. (Dövmeyin tamam)

***


Maçtan notlar

* Şimdiye kadar gittiğim en absürt maçtı.

* Düşündüm düşündüm başka hangi koşullarda 40 bin kadını bir arada görebilirdik? Fenerbahçe’deki kalabalığa toplanmış en büyük “dişi” topluluğu diyebilir miyiz?

* Para sesi, su sesi, kadın sesi diyenleri bir kez daha düşünmeye çağırıyorum. Gol anında gürültü 120 desibele ulaşmıştır diye tahmin ediyorum.

* Tez zamanda ıslık çalabilen kız timleri oluşturmalıyız. Var mı bunun bir yerlerde eğitimi, kursu? (Bir kez daha: Eğitim şart.) Olmadı ıslık sesi çıkaran alet üretilsin de sahaya nasıl sokacağız? O zaman biri Iphone applikasyonunu yapsın.

* Kadın izleyicilere uygun jargonda slogan ve uygun oktavda marş yazacak yaratıcı ve besteci arkadaşlar derhal bana başvursun. Kimse bana o yakışıklı adama (Özgür Yankaya imiş) “İbne hakem” dedirtemez. O hakikaten neydi öyle? Vay vay vay...

* Statlardaki büfeler! Diyet kola, kepek ekmeğine sandviç, Altınbaşak ve hatta peynirli Akdeniz salatayı mönünüze ekleyin. Ne o öyle beyaz ekmeğe köfte? Tamam Fener’e canımız feda ama “zayıf” canımız feda. Destek vereceğiz derken kilo almaya niyetimiz yok yani reca ederim.

DİĞER YENİ YAZILAR