Çocuklular için en güzel küçük otel: Kanara

Haberin Devamı



Çocuk sahibi değilim. Çocukların ve ebeveynlerin ihtiyaçları nedir tam olarak bilemeyebilirim. Çocuk kabul eden otellerin hepsi bir şeyler yapmaya çalışıyor. En azından IKEA’dan bir mama sandalyesi, portatif bir bebek yatağı alıp koyuyor bir kenara. Fakat geçen hafta Assos’ta Club Kanara’da üç gece kalınca çocuk ağırlamanın bir sanat olduğunu anladım.

Samahat Hanım emekli hakim. Eşi Ayhan bey senelerin lokantacısı. 23 yıl Hannover’de yaşamış. Dokuz on yıl önce Assos sahillerinde bu araziyi alıp Kanara’yı açmışlar.

Yer çok güzel. Kazdağları’nın eteklerinde, Küçükkuyu’dan Assos’a giden yolun üzerinde. Etraf zeytinlik. Denizin hemen önünde. Karşı kıyılar Burhaniye ve Ayvalık.

Aslında bir okur şikayeti üzerine gittim. Zira Kanara 6 yıldır hazırlamakta olduğum Küçük Oteller Kitabı’nda ve sitesinde (www.kucukvebutikoteller.com) yer alıyor, her yıl uğruyoruz ama uzun uzun kalmak nasip olmamıştı. Okurum hakkaniyetten uzak (olduğunu sonradan anladığım) şikayetlerini değerlendireyim derken araya işler girdi, ben yazılarımı yazmak için bir yerde çakılı kalmak zorunda kaldım ve biz orada üç iki gün üç gece kalmış olduk. Çok da iyi oldu. Çok keyif aldık.

Çocuk meselesine gelince. Akşam üzeri içeri girerken neşeli çocuk bağırış çığırışları duyduk. Eyvaaah bütün bunlar restorana doluşursa fena halde sinir bozacaklar, yemeğin tadı kaçacak derken hayatımda gördüğüm en mükemmel çözüme rastladım. Restoranın yarısı oyun parkının tam karşısındaydı. Çocuklu aileler bu oyun parkının orada oturup yemek yiyorlar, yerinde duramayan yeni jenerasyon hiper aktif veletler de bir lokma yiyip iki kere kaydıraktan kayıp gene geri geliyordu. Çocuksuz olanlar içinse deniz kenarında masalar var ve tek bir gürültü gelmiyor o tarafa. Oh! Sen sağ ben selamet. Topluca, istedikleri kadar vız vızlansınlar, çığlık atsınlar, bir lokma yememek için kırk takla atsınlar kimsenin kimseye gık çıkarma durumu yok.. Herkesin çocuğu bağırıyor nasılsa.

Sonra gündüz deniz kenarındaki ağaçlara asılmış bebek hamaklarını gördüm. Anneler şezlongda güneşlenirken bebişler de beşik hamaklarında mışıl mışıl uyuyor.. Sonra bir başka aile gördüm. Odalarının hemen önündeki çimenlere örtü yaymışlar, anne baba, yedi sekiz aylık bebişleri, hep beraber uzanmışlar oh keka! O bebiş bir annenin üzerine bir babanın üzerine tırmanıyor, sonra devriliyor, sonra yine tırmanıyor... Nasıl mutluluk verici bir sahneydi.. Benim bile bir tane doğurasım geldi.

Denizin içinde de mini mini bir mendirek yapmışlar. Açık denizden korkan çocuklar ve bebişler orada güvenle girsin diye. Hakikaten de öyle oldu, açıktan korkan bebişler burada hiç mızırdanmadı.

Sonra akşam üzeri bir Midilli atı çıktı ortaya. Yanında da kovboy gibi giyinmiş bir seyis. Allahım o çocuklar atın üzerinden inmek bilmiyor. Nasıl gülüyorlar... Böyle minik bir çocuk evi de yapmışlar yine annelerin gözleri önünde. İsteyen boya çamur falan yapabiliyor. Dedim işte bu kadar basit! Alıyorsan çocuk eğlendirmeyi de bileceksin. Her yer bebek arabasının geçebileceği gibi olacak. Basamak, hendek, gedik, taşlık olmayacak.. Odalarda bebek yatağı olacak. Mamayı ısıtmak isteyene imkan vereceksin. Çimlere yayılmak isteyene örtüyü istemeden vereceksin. Çocukların yanlarından geçerken başlarını okşayacaksın. Çocuklarla dost cinsten kedin köpeğin olacak. O yok bu yok değil. O da var bu da var olacaksın. Ufak tefek şeyleri eleştirilebilir, evet yeni tip süper dizayn, ultra hip bir yer değil belki ama emin olun çocuk mutlu ise ana babalar da mutlu. www.kucukvebutikoteller.com/kanara

DİĞER YENİ YAZILAR