Gazete Vatan Logo

Mutlu çocuk için sağlıklı ebeveyn

Mutlu Arı Anaokulu'nun konuğu Uzman Pd. Feriha Şenkaya Dildar

Mutlu Arı Anaokulu’nun ‘Anne Baba Okulu’ etkinlikleri kapsamında 02 Mayıs’ta gerçekleşecek ve tüm anne babalara açık olan ‘Mutlu Çocuk İçin Sağlıklı Ebeveyn” konulu seminerinin konuğu Uzman Pd. Feriha Şenkaya Dildar

İstanbul Çekmeköy’de, okul öncesi eğitimi alanında faaliyet gösteren Mutlu Arı Anaokulu, ebeveyn-çocuk ve ebeveyn-okul ilişkilerinin kalitesini arttırma amaçlı başlattığı, ‘Anne Baba Okulu’ seminerlerine devam ediyor. 2007-2008 eğitim öğretim döneminde başlatılan ve 2008-2009 döneminde de devam eden seminerlerin altıncısının konuğu, Uzman Pedagog Feriha Dildar.

Mutlu Arı Anaokulu yöneticileri, her toplumda “aile”nin en etkili eğitim kurumlarından biri olduğu ve çocuğun kişiliğinin temelinin aile ortamında atıldığı, gerçeğinden yola çıkarak bu seminerleri düzenlediklerini belirtiyorlar. “Anne babalar olarak bizler, kendi anne babamızdan öğrendiklerimiz ve çeşitli yerlerden edindiğimiz bilgiler ile birden çok önemli bir sorumluluğun altına gireriz. Bazen bu süreçte kendimizi eksik ve yetersiz hissederiz. İşte burada okulun, eğitimcilerin ve pedagogların desteği anne babalar için bir yol gösterici olur.”

Mutlu Arı Anaokulu olarak hedeflerinin, “kendilerini özgürce ifade edebilen, özgüveni yüksek, bağımsız ve yaratıcı bireyler yetiştirmek” olduğunu açıklayan anaokulu yöneticileri, ‘’Bizler, her çocuğun kolaylıkla öğrenebildiği bir yol, yetenekli olduğu bir beceri alanın olduğuna inanan bir ekibiz. Bu nedenle öncelikli hedefimiz, çocuklarımızın kendilerini ifade edebileceği rahat ve özgür bir ortamı sağlamak , daha sonra da ilgisi ve yeteneği doğrultusunda becerilerini geliştirmektir. Eğitimciler ve aileler olarak görevimiz, çocuklarımızı dikkatle gözlemleyerek, onların kendilerini güçlü hissettikleri alanları keşfedebilmektir. Amacımız anne babalara bu konuda katkı sağlamak, yol göstermek’’ diye konuştu.

Mutlu Arı Anaokulu, İstanbul Çekmeköy’de , anaokulu olarak projelendirilmiş ve 3-6 yaşa uygun şekilde güvenlikli hale getirilmiş binası ve 600 m2’ye yakın bahçesi içerisinde hizmet vermektedir. Konusunda uzman öğretmenlerle, M.E.B’na bağlı eğitim yapan anaokulunda, yabancı dil eğitimi ön plana çıkmaktadır. 5-6 yaş grubuna yarım gün Türkçe yarım gün İngilizce eğitim verilen anaokulunda, 3-4 yaş ise haftanın her günü anadili İngilizce olan öğretmenler eşliğinde yabancı bir dilin varlığını keşfediyorlar.Satranç, modern dans , drama ve orff yöntemi ile müzik ise diğer branş dersleri.

Uzm.Pd. Feriha Dildar, “Sizin mutuluğunuz, çocuğunuzun mutluluğudur” sözünden hareketle, mutlu ve psikolojik açıdan sağlıklı, bütün bir çocuk yetiştirebilmenin anahtarını , ebeveynlerin kendi mutluluğunda görmektedir. Ebeveynin mutluluğu ve huzuru, kendini enerjik hissetmesi, çocuğun da böyle hissedebilmesi için önemli bir etkendir…

Uzm.Pd.Feriha Şenkaya Dildar

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Pedagoji Bölümünden mezun oldu. 1990 - 1992 yılları arasında, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü’nde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 1988 - 1990 yılları arasında aynı üniversitenin psikiyatri bölümünde gönüllü olarak çalışan Dildar, bir yıl süresince okul öncesi eğitim kurumu danışmanlığı yaptı. Liverpool Üniversitesi ve Manchester Çocuk Hastahanesinde Çocuk Merkezli Aile Müdahaleleri, Uyum ve Davranış Sorunları ve Gelişim Bozuklukları üzerine çalışmalara katıldı. 1998 - 2000 öğretim yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyeliği yaptı. 1992 yılından bu yana PSİ Çocuk ve Aile Merkezinde çalışmalarını sürdüren Feriha Dildar, çocuklarda bireysel terapi ve ailelerde çocuk merkezli aile terapisi uygulamakta ve ağırlıklı olarak sistemik ve bilişsel-davranışsal yöntemleri kullanmaktadır.

Not : Seminerimiz tüm ebeveynlere açık olup, 02 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00-16:00 arasında Çekmeköy’de yapılacaktır.Katılımcıların 0216 499 77 00/ 01 nolu telefonlardan bizlere ulaşarak konferans için yer ayırmaları gerekmektedir.

Mutlu Arı Anaokulu
Çekmeköy Yolu
Güneş Sokak No:16
Aşağı Dudullu, Ümraniye
Tel : (216) 4997700
www.mutluari.com

Haberin Devamı