Gazete Vatan Logo

Müthiş ayrıntılar ortaya çıkıyor! "Gizli" ibareli emir

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yaptıkları hazırlıklar tespit edildi.

Müthiş ayrıntılar ortaya çıkıyor! "Gizli" ibareli emir

Alınan bilgiye göre, girişiminin başarıyla sonuçlanacağına inanan darbe yanlısı üst rütbeli subaylar, girişimin sonrasındaki sürece ilişkin de bazı çalışmalar yaptı. Bu doğrultuda, karargahta darbe yanlısı görevli generallerin emirleri doğrultusunda bazı listeler hazırlandı, mesaj emirlerinin yayımlanması planlandı.

Söz konusu listelerin birinde, darbenin ardından illere atanacak sıkıyönetim komutanları ve oluşturulacak askeri mahkemelerin başkanlarının isimlerine yer verildi. Bir başka emirde ise darbeye destek veren subayların getirileceği yeni görev yerleri açıklandı. Plan doğrultusunda darbeye katılan subayların daha iyi görevlere getirilmesi öngörüldü. Darbeye destek vermeyecekleri tahmin edilen askerlerin ise komutanlık emrine çekilmesi kararlaştırıldı.

"Gizli" ibareli emir

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda hazırlanan ve "gizli" ibaresiyle tüm komutanlıklara gönderilen bir mesaj emri ise dikkati çekti.

Karargah sorumlularının bildirildiği emirde, "Ülke genelinde meydana gelen ani gelişmeler kapsamında karargahların eksiksiz güvenliğini sağlamak ve işlerliğini devam ettirmek maksadıyla aşağıda belirtilen personel, karargahlara genel karargah sorumlusu olarak görevlendirilmiştir." ifadesi yer aldı. Buna göre, darbe girişimi kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nın güvenliğinden Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndan Tuğgeneral Erhan Caha'nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndan Tuğamiral İrfan Arabacı'nın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndan Kurmay Albay İlhan Karasu'nun, Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndan Tuğgeneral Faruk Bal'ın ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahı'ndan Yarbay Mustafa Şaban Gümüşiğne sorumlu oldu.

Haberin Devamı

Söz konusu personelin kendilerine verilen görevleri yerine getirmek maksadıyla her türlü tedbiri almaya ve mevcut atamalara bağlı kalmaksızın ihtiyaç duyulan görevlendirmeleri yapmaya yetkilendirildiği de kaydedildi.

General Amiral Şube Müdürlüğünden Kurmay Albay Cemil Turhan tarafından kaleme alındığı belirtilen emrin imza bölümünde ise Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün ismi yer aldı.

Haberin Devamı