Gazete Vatan Logo

Musul'da 'on binlerce sivil canlı kalkan'

Birleşmiş Milletler, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin operasyon başlattığı Musul civarından onbinlerce sivilin IŞİD tarafından kaçırıldığını ve canlı kalkan olarak kullanıldığını açıkladı.

Musul'da 'on binlerce sivil canlı kalkan'

BM'nin insani işlerden sorumlu sözcüsü Ravina Shamdasani, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu on binlerce sivilin, Musul ve civarındaki bölgelerde IŞİD tarafından kaçırıldığını söyledi ve bu sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığını belirtti.

Shamdasani, elindeki bilgilere göre IŞİD'in çarşamba günü 190'ı Irak güvenlik görevlisi, 40'ının sivil toplam 232 kişiyi öldürdüğünü söyledi. BM yetkilisi, bu kişilerin IŞİD'e biat etmeyi reddettikleri için öldürüldüğünü belirtti. Musul operasyonunda 12. gün Musul operasyonun başladığı 17 Ekim'den bu yana yaşanan gelişmelerin bilançosuyla ilgili Irak orudusundan da açıklama geldi.

Irak Ordusu Operasyonlar Komutanlığı, ordu ile IŞİD arasında 11 günde meydana gelen çatışmalarda 772 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, Musul kenti civarında yer alan 87 bölge ve köyde güvenlik güçlerince kontrolün yeniden sağlandığını duyurdu.

Açıklamada, 23 IŞİD üyesinin yakalandığı, 127 patlayıcı yüklü araç, 27 havan topu, 397 bomba, 5 patlayıcı yüklü motosiklet ve 40 mevzinin kullanılamaz hale getirildiği ifade edilerek, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan maddenin de ele geçirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı