İçeride unutulan yazardan, iddialı bir kitap daha...

Haberin Devamı

Ergün Poyraz, Ergenekon davasının en kıdemli tutuklu (!) sanıklarının başında geliyor. İçeride altıncı yılını doldurmak üzere...

Ve ne zaman onun bir kitabını okusam ya da adını duysam içim sızlıyor.

Çünkü “gazeteci” sayılmadığı için, içerideki meslektaşlarımızı ziyaretlerimiz sırasında onu görmemize izin verilmiyor.

İyi de, eline silah almamış, kimseye zarar vermemiş bir insan, neden bunca süredir tutuklu olarak yargılanır?

Ne yazık ki bu ülkede bu sorunun yanıtı çok basit:

Kitap yazdığı ve cemaate, iktidara, tüm çıkar gruplarına, kirli ilişkilere büyüteç tuttuğu için!

İplikçi, aslında Ergün Poyraz’ın 2008’de yazdığı ve Togan Yayınları’ndan çıkan kitabı... O baskıda kitabın sayfa sayısı sadece 216... Elimde o baskı olmadığı için, onun iki katı hacmindeki bu yeni baskısıyla ne kadar “aynı” olduğu hakkında karşılaştırma yapamıyorum.

Zaten konular aynı olsa bile; sayfa sayısının bu kadar artması, Ergün Poyraz’ın bu kitabı içeride “genişletilmiş” bir şekilde yeniden yazdığını gösteriyor.

İlginç bir yazar

Ergün Poyraz, kitap okurlarının yakından tanıdığı ve kitapları satış rekorları kıran bir yazar...

Benim daha önceden okuduğum kitapları ise “Fetullah’ın Gerçek Yüzü”, “Takunyalı Führer”, “Patlak Ampul”, “Musa’nın Çocukları”, “Musa’nın Mücahiti”, “Musa’nın AKP’si”, “Kanla Abdest Alanlar”, “Kalpazan”, “Tarikat, Siyaset, Ticaret ve Cinayet” ve “Amerika’daki İmam...”

Poyraz, 1983 yılında Yıldız Üniversitesi İnşaat Bölümü’ne başlamış ancak evlenince eğitimini yarıda bırakmış...

Sonra Aydın’da hayvancılık yapmış...

Bilecik’te bir inşaat şirketinde idari sorumlu olarak çalışmış...

Askerlikten dönünce Aydın’daki ailesinin yanına dönmüş ve yazarlığa başlamış...

“Refah’ın Gerçek Yüzü” isimli kitabı 1998 yılında 28 Şubat sürecinde Vural Savaş tarafından açılan Refah Partisi’nin kapatılma davasında delil olarak kullanılmış...

Fethullah Gülen ile ilgili yazdığı kitaplar ise Fethullah Gülen hakkında açılan ve Gülen’in beraat ettiği davada delil olmuş...

Poyraz, ayrıca bu davada tanıklık etmiş...

Hakkında, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmadan önce de özellikle AKP’nin önde gelen isimleri hakkında yazdığı çok sayıda kitap yüzünden onlarca dava açılmış...

İplikçi!

Ergün Poyraz, Tanyeri Kitap’ın “Birinci Baskı” olarak lanse ettiği “İplikçi” için Silivri’den yazdığı sunuş yazısında şunları söylüyor:

“Bu kitabımda, başta Mehmet Eymür olmak üzere, siyaset, mafya ve istihbarat örgütlerinin kirli ilişkilerini okuyacaksınız. Dündar Kılıç, Alaattin Çakıcı, Abdullah Çatlı, Tarık Ümit, Dursun Karataş, Yeşil, Oflu İsmail, Abuzer Uğurlu gibi isimlerin; Mehmet Eymür, MİT, MOSSAD ve CIA ile bağlantılarını bulacaksınız.

Keza; Mehmet Ali Ağca, Bekir Çelenk, Henry Aslanyan ve diğerlerinin de... ilginç ilişkilerle karşılaşacaksınız ki, ‘Bu kadarı da olmaz’ diyeceksiniz.

Misal; Dev-Sol/DHKP-C lideri Dursun Karataş’ın MİTe kaydını yapan Eymür’ün, aynı zamanda ‘Dev-Solla mücadele etsin’ diye Alaattin Çakıcıyı da MİTe aldığını göreceksiniz.

MİTin dolandırılan paraları, iç edilen uyuşturucuları hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Ergenekon sürecinde ifade veren ve Atatürkçüleri tutuklatmak isteyen, ancak Devrimci Karargâh davasında kendi tutuklanan Hanefi Avcı’nın çiftlik evinde bugünün Cumhurbaşkanı ve bakanlarına verdiği brifing ve daha birçok ilginç dostluklarla karşılaşacaksınız.

Bu dostlukların getirdiği olaylara da tanık olacak; Mehmet Eymür, Tayyip Erdoğan, Tuncay Güney ilişkisi yanında Abdi İpekçi, Papa ve Uğur Mumcu suikastlarının içyüzleri ile karşılaşacak ve aydın cinayetlerinin katilleriyle tanışacaksınız.

Uğur Mumcu’nun yanı sıra; Abdi İpekçi, Ümit Doğanay, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Dr. Necip Hablemitoğlu ve diğer yurtseverlerin katillerinin, hainlerin işaret ettikleri zeminler yerine; kendi pisliğini örten kedi örneğinde olduğu gibi, örttükleri yerde aranmasının daha doğru olacağına ve kitabımın bunun başlangıcı kabul edileceğine inanıyorum...”

Ben; Ergün Poyraz’ın bu kitabını da diğer kitapları gibi bolca “Aaaaaa” diyerek ve bir çırpıda okudum...

Ve her zamanki gibi aynı soruyu sordum:

“İyi de bir insan bu kadar karanlık işleri, bu kadar net bir şekilde nasıl bilebilir ki?”

İPLİKÇİ

(Kirli İlişkiler Yumağı) ****

Türü: Araştırma-inceleme

Yazan: Ergün Poyraz

Yayınlayan: Tanyeri Kitap

Baskı tarihi: Mart 2013

Sayfa sayısı: 557

Fiyatı: 22 lira

İnternet fiyatı: D&R 16.49, İdefix 16.5 lira.

Kişisel not: Ergün Poyraz’la tanışmadım. Umarım serbest kaldığı zaman bunu gerçekleştiririz.

DİĞER YENİ YAZILAR