Sarıgül: Evet, o ihaleleri verdim!

Dünkü yazımda CHP'nin son kurultayında genel başkanlığa aday olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e iki soru sormuştum

Haberin Devamı

Dünkü yazımda CHP'nin son kurultayında genel başkanlığa aday olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e iki soru sormuştum.

1) CHP İstanbul İl Başkanı ve aday olduğunuz kurultayın Divan Başkanı Şinasi Öktem'in aile şirketi aracılığıyla, belediyelere ağaç sattığını biliyoruz. Sayın Öktem'in şirketi, bugüne kadar Şişli Belediyesi'nden hiç ihale aldı mı? Aldıysa, bu ihalelerin tarihleri, konuları ve tutarları nedir?

2) CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ın Özel Kalem Müdiresi Nesrin Baytok'un eşi Can Baytok'un Genel Müdürü ve hissedarı olduğu "Odesa Bilişim" adlı firmaya; bugüne kadar hiç "bilgisayar alım veya yazılım" işi verdiniz mi?

Ağaç alımı ve bilgisayar ihalelerine başka firmalar katıldı mı? Teklifleri neydi? Bu ihalelerle ilgili CHP yönetiminden bir yönlendirme geldi mi?

***

Mustafa Sarıgül dün arayarak, bu soruları "kısmen" yanıtladı...

Şişli Belediyesi'nin muhtelif tarihlerde açtığı ağaç alımı ihalelerine Şinasi Öktem'in aile şirketinin, bilgisayar ihalelerine de Baykal'ın Özel Kalem Müdiresi Nesrin Baytok'un eşinin firmasının katıldığını ve ihaleleri kazandıklarını söyledi...

Bu ihaleler sonucu, her iki firmaya ne kadar para ödendiğini ise açıklamadı.

Bu iki firmayla ilgili olarak CHP yönetiminden bir yönlendirme gelip gelmediğini sorduğumda ise yanıt, "Yorum yok" oldu... Sayın Sarıgül'ün bu ifadeleriyle, CHP'nin "parti içi ticareti" ilk ağızdan itiraf edilmiş oldu.

***

Şimdi CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'a sormak istiyorum:

Sayın Baykal...

Mustafa Sarıgül, "Bu ihalelerle ilgili CHP yönetiminden bir yönlendirme geldi mi?" şeklindeki soruma karşılık olarak, "Yorum yok" diyor...

Elbette, bu yanıtın aslında ne anlama geldiğini biliyorum...

Ama yine de size sormak istiyorum:

1) Bu şirketlerin gerek Şişli Belediyesi'yle, gerekse diğer CHP'li belediyelerle ticaret yaptığını biliyor muydunuz?

2) Daha da önemlisi, bu şirketlerin girdikleri ihaleleri kazanmaları için siz ya da arkadaşlarınız devreye girdiniz mi? Örneğin başkanlara telefon ettiniz mi? Sayın Sarıgül'ün bunu reddetmemesini ve "Yorum yok" demesini nasıl karşılıyorsunuz?

Yanıtınızı merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum.

Öztürk: Ben de iki ihale verdim
Dün Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'le de konuştum ve CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem'in şirketiyle, Baykal'ın Özel Kalem Müdiresi Nesrin Baytok'un eşinin şirketine bugüne kadar ihale verip vermediklerini sordum.

Selami Öztürk'ün yanıtı aynen şöyle oldu:

"Şinasi Öktem'in yakınlarına ait olduğunu sandığım bir şirket 2002 ve 2003 yıllarında belediyemizden iki ayrı ihale kazandı. Birinde 100 milyar liralık, diğerinde de 40 milyar liralık teklif vererek, bize ağaç sattılar. 2004'te de çeşitli ihalelerimize katıldılar ama hiçbirini kazanamadılar. Odesa Bilişim şirketiyle ise bugüne kadar tek kuruşluk bir ticaretimiz olmadı. Bu ihaleler konusunda CHP yönetiminden hiç kimse beni aramadı."

Merak edenlere duyurulur.

Sarıgül'ün destek istediği tarikat lideri
CHP'nin kavgalı kurultayında Mustafa Sarıgül, kürsüde Deniz Baykal'ı eleştirirken, "Antalya adayı için benden istediğin yardımı gel buradan sen açıkla" demiş, ama bu sözlerinden kimse bir şey anlamamıştı.

Fatih Altaylı da önceki günkü yazısında, bu olayın perde arkasını söyle anlatmıştı:

"Baykal, Sarıgül'den Antalya'daki tarikat oylarının CHP'ye yönlendirilmesi konusunda destek istedi. Bunun üzerine Sarıgül, Menzil Tarikatı'nın Antalya'daki lideri, Paşa Camii İmamı Ali Hoca'dan yardım istedi."

Acaba Fatih Altaylı yanılıyor olabilir mi?

Çünkü bana ulaşan bilgilere göre, Sarıgül'ün destek istediği tarikat Menzil Tarikatı değil Süleymancılar; tarikat lideri de Ali Hoca değil, Süleymancılar'ın liderlerinden ve eski Ulaştırma Bakanı ve Refah Partisi Antalya Milletvekili Ahmet Arif Denizolgun.

Sevgili Altaylı... Ne dersin, bu bilgileri bir kez daha gözden geçirmekte fayda yok mu?

DİĞER YENİ YAZILAR