Bin liraya kahvaltı eden, 1 lira için katil olanı anlar mı?

Haberin Devamı

Tekirdağ‘ın Marmara Ereğlisi‘ne bağlı Yeniçiftlik beldesindeki restoranda, 40 liralık hesaba itiraz eden 3 müşteri ile garsonlar arasında çıkan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Arbede sırasında müşterilerden Zeki Arı‘nın bıçakladığı 17 yaşındaki garson Emre Caymaz öldü, üç garson ve piyanist ağır yaralandı.

***


Bayrampaşa‘da altı çocuk babası börek ustası Cemal Atar, 100 liralık alacağını istediği için patronu Cevat Yıldız tarafından 15 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

***


Beykent Üniversitesi Grafik Bölümü son sınıf öğrencisi manken ve oyuncu Tolga Taş, alacağı yüzünden tartıştığı arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Taş, Arka Sokaklar ve Küçük Kadınlar dizilerinde rol almıştı.

***


Antalya‘da gittiği barda üç bira için istenen 120 liralık hesaba itiraz eden 28 yaşındaki Serkan Elma, bar önünde tabancayla başından vurulup kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

***


Pendik‘te oturan Harun Yiğit (39), üç aylık kira borcunu (1600 lira) ödemediği ev sahibi Abdullah Fidan (62) tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

***


İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi şoförlerinden Taner Ş, kendisine 17 bin lira borcu olan yakın arkadaşı Aykut Kale‘yi kalbinden vurarak öldürdü.

***


Yozgat‘ta iki kişi, Mustafa Atılgan adlı şahsı cebindeki 30 lirayı vermediği için öldürdü.

***


Çanakkale‘de tefecilere borcu olan Serkan Sevinç, dört aylık hamile eşini ve 2 yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdükten sonra intihar etti.

***


Eve gelen 380 liralık elektrik faturası yüzünden cinnet geçiren Abdullah B. (52), eşini ve oğlunu silahla ateş ederek yaralayıp, kızını da tabanca kabzasıyla darp ettikten sonra intihar etti. Olay, Bornova‘da meydana geldi.

***


Yine Bornova‘da, çevresine olan 10 bin lira borcu nedeniyle bunalıma giren Ömer Çallı, parktaki bir ağaca bağladığı iple intihar etti.

***


İzmit‘in Terzibayırı Mahallesi‘nde ikamet eden evli ve iki çocuk babası Saadettin Öziş (56), maddi sıkıntılar yüzünden intihar etti. Evinin merdiven boşluğunda tavana bağladığı ara kablo ile kendini asan Öziş, kurtarılamadı.

***


İzmit Kadıköy Mahallesi Bahri Çakır Sokak‘ta babası Selahattin Ulman ile birlikte yaşayan 31 yaşındaki kuaför Barış Ulman, kredi borcunu ödeyemeyince intihar etti.

***


Mersin‘in Yenişehir ilçesine bağlı Gökçebelen Köyü’nde yaşayan Ahmet Kuzucuoğlu (24), dolandırıcılara 30 bin lira kaptırınca intihar etti.

***


Sarıyer-Beşiktaş hattı minibüs şoförlerinden Ahmet Aydın, 15 bin liralık kredi borcunu ödeyemeyince denize atlayarak intihar etti. Aydın, evli ve iki çocuk babasıydı.

***


Eskişehir‘de 3 kişi, cep telefonu ve 70 lira parası için 27 yaşındaki Gökhan D‘yi kalça ve bacaklarından 16 kez bıçakladı.

***


Ağrı‘nın Doğubayazıt ilçesinde banka şubesini kurusıkı tabanca tehdidi ile soyan ve bin lirayı alıp kaçan bir kişi, polis tarafından yakalandı.

***


Antalya‘da, market sahibi bedensel engelli 37 yaşındaki Yüksel Dikmen, 5 liralık alışveriş yapıp 4 lira teklif eden 20‘li yaşlardaki gence olumsuz yanıt verince döner bıçağıyla yaralandı.

***


Beş tutuklunun diri diri yanarak öldüğü cezaevi ring aracının yanma nedeni belli oldu: Neden, 500 liralık rutin bakımının ödenek yokluğu yüzünden yapılmaması!

***


Yukarıdaki adli olayların hepsi son bir yılda meydana geldi...

Üstelik bunlar; binlerce olaydan sadece birkaçı!

Gördüğünüz gibi bu ülkenin vatandaşları üç kuruş için ölüyor, öldürüyor, yaralıyor, yaralanıyor, intihar ediyor, hırsızlık yapıyor...

On binlercesi de fuhuş batağına düşüyor; kendi bedenlerini ya da kızlarını, karılarını satıyor!

Ve böyle bir ülkede...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlığının yaptığı çalışmaları anlatmak için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu‘nun üyelerine kahvaltı veriyor.

Ama... Meclis lokantasında değil; iktidara yakın bir iş adamına ait lüks otelde!

Yirmi kişinin katıldığı kahvaltı için otele 19 bin 470 lira ödeniyor...

Yani; adam başına bin lira!

Alt tarafı kahvaltı:

En kralı Bağdat Caddesi‘nin en şık restoranlarında bile 70 lira!

Çünkü... Alt tarafı ekmek, peynir, zeytin, tereyağı, reçel, bal, salam, sucuk, börek... Bir de portakal suyu!

Ama parayı veren devlet olunca, hesap kişi başına bin lira...

Üstelik bu tür “davetler” o kadar sıradanlaştı ki; son altı yılda, “temsil, tanıtma ve ağırlama gideri” başlığı altında devletin kasasından 594 milyon 190 bin lira harcandı.

***


Millet 1 lira için döner bıçağıyla adam öldürmeye kalkışıyor...

Devlet, 500 liralık araç bakım parası vermediği için beş tutuklu cayır cayır yanıyor...

Vekil bin liraya kahvaltı ediyor!

Yazının nasıl biteceğini tahmin ettiniz değil mi?

“Yiyin efendiler yiyin...”

*****


GÜNÜN SORUSU


Sorum, CHP‘li belediyelerde kadrolu eleman haline gelen ve tüm harcamaları günü gününe denetleyip, onlarca belediye çalışanını olur olmaz iddialarla cezaevine gönderen kamu müfettişlerine:

Aranızdan tek babayiğit çıkıp da yukarıda sözünü ettiğim şu “kişi başına bin liraya kahvaltı” olayını da inceleyebilecek mi?

DİĞER YENİ YAZILAR