TSK, kimlerin bir numaralı hedefi?

Haberin Devamı



İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Avukat Nusret Senem’in Devletin Fethullah Arşivi adlı altı kitaplık dizisi, yaklaşık iki aydır masamın üzerinde duruyordu ama doğrusu okumak için bir türlü sıra gelmiyordu.

Dizinin kitaplarının konu başlıkları da oldukça ilgi çekiciydi aslında:

Birinci Kitap: Emniyetin Işık Evleri Raporu...

İkinci Kitap: Emniyet İstihbaratının Fethullah Gülen Raporları.

Üçüncü Kitap: Genelkurmay Raporlarında Fethullah Gülen.

Dördüncü Kitap: Jandarma Genel Komutanlığı Raporlarında Fethullah Gülen.

Beşinci Kitap: Nurculuk ve Fethullah Gülen Hakkındaki Mahkeme Kararları.

Altıncı Kitap: Fethullah Gülen’in Devlet Arşivlerindeki Konuşmaları ve İfadesi.

Nusret Senem’in, bu belgelere ulaşması da hayli ilginç olmuş... Kendisinin ağzından aktaralım:

“Ergenekon soruşturması nedeniyle tutuklandım ve 37 ay tutuklu kaldım. Ergenekon yargısı, davayı uzatmak ve adeta hiç bitirmemek üzere, Türkiye’nin her yerindeki ilgili ilgisiz davaların dosyalarını isteyip, Ergenekon davasının dosyasına koyarak, içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Ben de ‘sanık’ sıfatıyla bu dosyaların içindeki Fethullah dosyalarını isteme hakkına kavuştum. Yani tertip içindeki bu tertip sayesinde, milleti aydınlatacak bilgilere ulaştım.”

Bu altı ciltlik dizinin ortak bir özelliği var:

Nusret Senem, ufak tefek yazım yanlışları dışında sadece belgeleri yayınlamakla yetinmiş...

Yani kitapların tamamı, devletin resmi kurumlarının Fethullah Gülen hakkındaki raporlarından, ifadelerden ve belgelerden oluşuyor. Senem, bu belgelerin özgünlüğüne zarar vermemek için, bazılarının yeniden dizimini bile istememiş; “tıpkı çekim” yaptırarak, olduğu gibi bastırmış. Bu yüzden özellikle daktiloda yazılan belgelerin okunması güçlük yaratıyor. Ama bu; belgelerin “sahiciliği” konusundaki inancı güçlendiriyor.

***


Yirmi altıncı Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un tutuklandığı gece, masamın üzerindeki yığından, üçüncü kitabı çektim ve Genelkurmay Raporlarında Fethullah Gülen isimli kitabı okumaya başladım.

Kaynak Yayınları’nın sunum yazısından aldığım şu bölüm, kitabın amacı ve içeriği konusunda yeterince fikir veriyor:

“Elinizdeki kitap, TSK’nın general ve amirallerinin, onlarca subay ve astsubayının, sahte belge imali ve yasa dışı dinleme yöntemleriyle tutuklandığı bir dönemde yayımlanıyor.

Fethullah cemaatinin TSK’yı yıpratma ve itibarsızlaştırma çalışması yıllar önce, bizzat TSK tarafından rapor haline getirilmiş, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sunulmuştur. Kitapta yer alan bu raporun ilk sayfalarında Fethullah Gülen’in TSK aleyhinde yaptığı konuşmalar yer almaktadır. Bu konuşmalar, cemaatin sinsi planını gözler önüne sermektedir. Aynı raporda Fethullahçılar’ın hedefindeki ilk kurumun TSK olduğu tespiti yer alıyor.

Genelkurmay’ın hazırladığı ve farklı tarihlerde cumhuriyet başsavcılarına sunduğu bu raporlarda ayrıca Fethullah Gülen’in laiklik, Atatürk devrimleri hakkındaki konuşmaları da yer alıyor.”

***


Bu kitaplardaki bilgileri ve belgeleri bugüne kadar bölük pörçük olarak bir yerlerde okuduk Ama tamamına, ilk kez bir arada ulaşma olanağı buluyoruz..

Eğer bugünü anlamak için “dünün bilinmesi” gerektiğini düşünenlerdenseniz, yazarı “devlet” olan bu “belge dizisini” mutlaka okumanızı öneririm.

***

GENELKURMAY RAPORLARINDA FETHULLAH GÜLEN****

Türü: Belge

Yayına

hazırlayan:

Nusret Senem

Yayımcı:

Kaynak

Yayınları

Baskı tarihi:

Kasım, 2011

Sayfa sayısı: 278

Fiyatı: 17 lira

İnternet (İdefix) fiyatı: 14.5 lira.

Kişisel not: Yazarı tanımıyorum.

*****


Meğer birbirimizi ne kadar çok severmişiz...

Fark etmişsinizdir; son aylarda sürekli belge, araştırma, inceleme kitapları okuyorum ve onlar hakkındaki izlenimlerimi sizinle paylaşıyorum.

Bu patırtı gürültü arasında, geçen hafta kendimi ödüllendirmek ve bir roman okumak istedim.

Yine masamın üzerinde uzun bir süredir bekleyen “Midilli’de Söğüdün Gölgesinde” isimli romanı aldım elime... Kapağına bakmak bile o kadar huzur vericiydi ki; sayfalar nasıl akıp, gitti; anlamadım!

Levent Deniz, Midilli’den Havran’a göç etmek zorunda kalan bir ailenin dördüncü nesilden üyesi...

Bu romanında silahların gölgesinde geçen acı ve gerilim yüklü yıllarda yaşanan sıcacık bir aşk öyküsünü anlatıyor...

Daha doğrusu o “aşk öyküsü”nü iskelet olarak kullanıp, sıradan insanların nasıl yurtlarından ayrılmak zorunda kaldıklarını ve nelerle uğraştıklarını destanlaştırıyor.

Bugüne kadar mübadele yıllarını anlatan en az 10-15 roman okudum.

Bu kitap da dâhil olmak üzere hepsinde gördüm ki; bize “düşman” olarak belletilen insanlarla birbirimizi aslında ne kadar çok severmişiz!

Siz de benim gibi, gündemin kemiklerimize kadar işleyen sıkıcılığından bunaldıysanız ve kendinizi ödüllendirme arzusu duyuyorsanız...

Hiç çekinmeden öneririm:

Aradığınız kitap bu!

***


MİDİLLİ’DE SÖĞÜDÜN GÖLGESİNDE ****

Türü: Roman

Yazar:

Ş. Levent

Deniz

Yayımcı:

AYA Kitap

2. Baskı: Eylül, 2011

Sayfa sayısı: 206

Fiyatı: 15 lira

İnternet (İdefix) fiyatı:

12.75 lira.

Kişisel not: Yazarı tanımıyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR