Gazete Vatan Logo
Magazin Mustafa Koç'un mezarını korumak için 6 kişi çalışıyor!

Mustafa Koç'un mezarını korumak için 6 kişi çalışıyor!

Mustafa Koç'un mezarını korumak için 6 kişi çalışıyor!

Merhum işadamı Mustafa Koç'un kabri başında, ikişer kişilik ekipler halinde toplam 6 personel gece gündüz saygı nöbeti tutuyor

Sabah'tan Bülent Cankurt'un yazısında yer alan iddiaya göre; 21 Ocak'ta geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Zincirlikuyu'daki aile kabristanına defnedilmişti. Genç yaşında aramızdan ayrılan Mustafa Koç'un mezarında, 24 saat nöbet tutulduğunu duydum. Başta inanmasam da, araştırınca doğru olduğunu öğrendim. Koç Holding, Mustafa Koç'un mezarını koruması için altı kişi görevlendirmiş. İkişer kişi olarak üç vardiya nöbet tutan güvenlik görevlileri, mezarın etrafında kuş uçurtmuyor.

DEDESİNİN NAAŞI ÇALINMIŞTI

Mustafa Koç'un mezarının başında 24 saat nöbet tutulmasının sebebi, naaşının çalınmasını önlemekmiş. Çünkü, Mustafa Bey'in 25 Şubat 1996 yılında Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden dedesi, ünlü işadamı Vehbi Koç'un naaşı, fidye için Ekim 1996'da çalınmıştı. Koç Ailesi, benzer bir olay yaşamamak için haklı olarak böyle bir tedbir almış.

Haberin Devamı

SABANCI AİLESİ DE TEDBİR ALMIŞ

Bu arada merhum Sakıp Sabancı'nın mezarında da 24 saat nöbet tutulduğunu öğrendim. Sabancı Ailesi, Vehbi Koç'un naaşının başına gelenlerden ders çıkarmış. Ailenin görevlendirdiği güvenlik elemanları, defnedildiği 12 Nisan 2004'ten bu yana Sakıp Sabancı'nın kabri başında nöbet tutuyormuş.