Gazete Vatan Logo

Mustafa Koç defnedildi

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu da cenazeye katıldı. Türkiye'yi yasa boğan cenaze nedeniyle bugün İstanbul'da bazı yollar kapalı. Cenaze töreni için özel güvenlik önlemleri alınırken, Mustafa Koç Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile kabristanında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.

Mustafa Koç defnedildi

21 Ocak Perşembe günü, evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 56 yaşındaki Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı.
O SANCAKTA NE YAZIYOR


Hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç, son yolculuğuna Osmanlı sancağıyla uğurlandı.
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda tanınmış sima ve sevenleri katılıyor. Cami bahçesine kurulan çadırda Rahmi Koç, oğulları Ömer ve Ali Koç ile birlikte taziyeleri kabul etti.
Mustafa Koç’un tabutu üzerine ise halası Sevgi Gönül’ün de cenazesinde kullanılan aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü. Örtüde Arapça “Hak ve gerçek kainatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözüne sadık Muhammed onun elçisidir” yazdığı belirtildi. Tabutun başına ise Mustafa Koç’un çok sevdiği Fenerbahçe’nin flaması konuldu.




İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE YAPILDI

Haberin Devamı

Koç için ilk tören Koç Holding'de gerçekleşti. Koç Holding'deki ilk tören yarım saat sürdü. Mustafa Koç'un naaşı törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildi.

Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne doğru yola çıktı.

100 METRELİK ÇELENK KUYRUĞU

Cenaze töreninin düzenleneceği camide iki kollu 100 metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenkler dikkat çekti.



Ankaralı olan Mustafa Koç'un cenaze töreninde Ankara'yı temsil eden seymenlerin nöbet tuttuğu da görüldü.



Mustafa Koç'un naaşı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne getirildi. Aile üyeleri Rahmi Koç, Ali Koç, Ömer Koç, İnan Kıraç ve Nevbahar Koç taziyeleri kabul etti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Törenin düzenleneceği caminin çevresinde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Bazı yollar trafiğe kapatılırken camiye girişler polis ekiplerinin araması ve x-ray cihazından geçişle sağlandı.
VEHBİ KOÇ'UN YANINA DEFNEDİLECEK
Mustafa Koç'un Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.

ÖZYEĞİN: YAPTIKLARINI SÖYLEMEYİ SEVMEZDİ
NTV canlı yayınına katılan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Mustafa Koç'un kaybı bizi inanılmaz etkiledi. Buradaki kalabalığı da görüyorsunuz. Yaptıklarını söylemeyi çok sevmezdi. Çok acı bir kayıp" dedi.
DEMİRÖREN: ÜLKEMİZ ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANI ERKEN KAYBETTİ
Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, "Mustafa'nın, Ali'nin, Ömer'in çocukluğunu, bütün aileyi yakından tanırım. Allah her aileye böyle çocuklar nasip etsin. Ülkemiz çok değerli bir insanı erken kaybetti. Dededen, babadan gelen tecrübeleri taşıyacak çocuk kolay yetişmiyor. İnşallah sayıları çoğalır. Ülkemizin çok ihtiyacı var. Türk toplumunun, Türk sanayisinin başı sağolsun" diye konuştu.
DURAK: BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRÜRDÜ
Koç Holding eski CEO'su Turgay Durak, "Mustafa Bey bizim için insanlarımızın hepsini kucaklayan çok iyi bir insandı. Bardağın hep dolu tarafını görüp, insanları motive ederdi. Büyük yatırımların onaylanmasında bizlere çok destek oldu. Çok üzgünüz. Dünyanın her yerinde işçilerin haklarını koruyan bir patron olmak çok önemli. Mustafa Bey, Rahmi Bey, Ali Bey, Ömer Bey dünyanın en saygın kurumların yönetim kurullarında bu nedenle bulunuyorlar" şeklinde konuştu.
KOMİLİ: ÇOK ÖNEMLİ DIŞ YÜZÜNÜ KAYBETTİ
Komili Şirketler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Halis Komili, "Türkiye çok çok önemli dış dünyaya karşı yüzünü kaybetti. Türkiye için çok büyük çok önemli bir kayıp" dedi.

Haberin Devamı