Gazete Vatan Logo
Magazin Müslümcüler ‘Paramparça’ oldu...

Müslümcüler ‘Paramparça’ oldu...

Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses (60), tedavi gördüğü hastanede dün sabah hayatını kaybetti. Türkiye’nin yakın geçmişine damgasını vuran ‘Müslüm Baba’ artık yok

Müslümcüler ‘Paramparça’ oldu...

Ünlü sanatçı Müslüm Gürses geçen yıl Kasım ayında kalp ameliyatı için Şişli’deki Memorial Hastanesi’ne yatmıştı. Ameliyat esnasında karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tutulan Gürses 3,5 aydır süren yaşam mücadelesini dün kaybetti. Solunum cihazına bağlı olarak yaşatılan arabesk müziğin babası dün sabah hayata gözlerini yumdu. Sanatçının ölüm haberi ilk olarak doktor gözetiminde 30 yıllık hayat arkadaşı Muhterem Nur’a verildi. Ölüm haberiyle yıkılan Nur’a sakinleştirici iğne yapıldı. Nur, eşinin rahatsızlığı sonrası yaptığı röportajda “Çok acı çekiyorum, ölüyorum. Ona bir şey olursa yaşayamam, ölürüm. Artık dayanamıyorum, çok kötüyüm” demişti.
Müslümcüler ‘Paramparça’ oldu...
Tansiyonu düştü kalbi durdu...

Gürses’in ölümünün ardından sanatçının doktoru Uzman Dr. Deniz Şener basının karşısına geçti. Açıklamayı yapan Dr. Şener, “Müslüm Babayı maalesef kaybettik. Ailesinin, dostlarının, tüm sevenlerinin, hepimizin, Türkiye’nin başı sağ olsun. Zor bir süreçti. Bu sabah tansiyonu düştü. Kalp durması gelişti, yapılan müdahalelere rağmen maalesef sabah saatlerinde kaybettik. Muhterem Hanıma başsağlığı dileklerimizi iletmek içir kendisini bekledik. Ona başsağlığı dileğini ilettikten sonra da size bu açıklamayı yapıyoruz. Bu uzun süreci birlikte yaşadık. Söyleyecek bir şey yok. Allah sevenlerine sabır versin ve hepimizin başı sağ olsun” dedi. Şener, ölüm saati ile ilgili soruyu “Sabah saat 08.30 gibi problemler başladı, saat 10.30 gibi kaybettik” diye cevapladı.
Müslümcüler ‘Paramparça’ oldu...
‘Kendimi en yüksek binadan atmak istiyorum’

Muhterem Nur 31 yıllık hayat arkadaşı Müslüm Gürses’i Zincirlikuyu gasilhanesinde son bir kez görüp, vedalaştı. Muhterem Nur acısını VATAN’a şu sözlerle anlattı, “Gittim son bir kez gördüm. Her tarafı kan içersindeydi, niye öyle olmuş anlamadım. Yüzü buz gibiydi, çok kötüydü. Ne oldu, neden böyle oldu bilmiyorum. Şakalar yaparak ameliyata girdi. Şimdi ise bir bezin içinde sarılı öylece yatıyordu. Sarıldım, öptüm. Onun hakkı değildi ölmek. Ben şimdi ne yapacağım, ben de şimdi ölmeliyim. Rüyamda onun öldüğünü görünce herkes bana ‘ömrü uzadı’ dedi. Halbuki rüyam gerçek çıktı. Şimdi kendimi en yüksek binanın tepesinden aşağı atmak istiyorum, parçam bile bulunsun istemiyorum. Ne olursa olsun teselli olamam artık. Kuş gibi uçtu gitti Müslüm. Belki yaşar diye düşünüyordum ama o ümidim de bitti. O cennete gitti, hiç günahı yoktu, kimseye kötülük yapmadı. Resmen bir tarafım çekildi gitti. Parçalandım, koptum.
Müslümcüler ‘Paramparça’ oldu...
Babayı bugün uğurluyoruz

Sanatçının menajeri Nevzat Takmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses için ilk törenin bugün saat 10.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacağını söyledi. Nevzat Takmaz, öğle vakti Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından cenazenin Zincirlikuyu aile mezarlığında toprağa verileceğini bildirdi.
Müslümcüler ‘Paramparça’ oldu...
Soyadı ‘Gürses’ oldu

1967 yılından itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosunda da her hafta Cumartesi günü canlı olarak türküler söyledi. 1968’den itibaren piyasaya ilk 45’likleri çıkarmaya başladı. İlk plağı 1968 tarihli “Emmioğlu/Ovada Taşa Basma” plağıdır ve Ömür Plak, Adana basımıdır. Ömür Plak ile toplam 4 adet 45’lik yaptı.

Albümleri rekor kırdı

İstanbul’a gelen Gürses, Sarıkaya Plak ile 2 adet 45’lik Plak yaptı: “Giyin Kuşan Selvi Boylum/Hayatimi Sen Mahvettin” ile “Gitme Gel Gel/Haram Ask”. Daha sonra 1969 yılında çıkış parçası olan “Sevda Yüklü Kervanlar”ı içeren “Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma” isimli 45’lik Plağı çıktı. Bu plak tam 300 bin satarak rekor kırmıştır. Gürses, bu plaktan sonra askerliğini yaptı. Döndükten sonra Palandöken firması ile 13, Bestefon ile 4, Hülya Plak ile 15 ve Çın Çın Plak ile 2 adet 45’lik plak yaptı.

Haberin Devamı