Gazete Vatan Logo

Müslümanların değer yargılarıyla oynamayın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı. Burada partililere konuşan Erdoğan, AK Parti hükümeti olarak verdikleri her sözü yerine getirdiklerini, Doğuyu da duble yol ağıyla öreceklerini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı. Burada partililere konuşan Erdoğan, AK Parti hükümeti olarak verdikleri her sözü yerine getirdiklerini, Doğuyu da duble yol ağıyla öreceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, kurban kesimiyle ilgili olarak medyada yeralan haberleri de eleştirirken, şunları söyledi: "Medya, 'İnekler yolda kesiliyor' diye yazıyor. Bunları yazarken müslümanların değer yargılarıyla oynamamak lazım. Bazıları vahşet olarak nitelendiriyor. Kesimhaneler noktasına katılıyorum, ama bir yere kolay kolay hemen gelinmiyor. Normal hayatta da bazı şeyler yaşanıyor." Erdoğan "Modern bir adam otomobilin camından kola kutusunu atabiliyor" diyerek istisnalar olabileceğini, ancak kurban kesiminin yavaş yavaş tamamen modern kesimhanelerde yapılacağını bildirdi.

Kurban Bayramı'na Güney Asya'daki deprem ve tsunami felaketinin üzüntüsüyle girildiğini belirten Erdoğan, "Sizler bunu en iyi bilenlersiniz. Depremi siz de yaşadınız. Gücümüz yettiğince, biz de felaketzedelere yardımcı olacağız" dedi. Erdoğan, 5 Şubatta kalabalık bir heyet ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle afet bölgesine gideceğini, orada durum tesbiti yaparak ve eksikleri belirleyerek yardım yapacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı