Gazete Vatan Logo

Müslüman korkusu büyük yalanmış

ABD Donanması’nda görevli olduğu 1979’da Pakistan’a gittiğini ve ‘burada Müslümanlar’ın korkulacak kişiler olduğunu anladığını’ söyleyen Trump’ın baş stratejisti Bannon’ın, söz konusu tarihlerde Pakistan’da bulunmadığı ortaya çıktı

Müslüman korkusu büyük yalanmış

ABD Başkanı Trump’ın 7 Müslüman ülkeye getirdiği vize yasağının bir numaralı mimarlarından olan Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon’ın, geçtiğimiz haftalarda verdiği röportajda Müslümanlar için kullandığı ifadeler yerel basın tarafından yalanlandı. Aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı görüşleriyle bilinen Bannon, ABD’li gazeteci Joshua Green ile yaptığı röportajda, “1979’da donanmadaki görevimde Pakistan’ın Karaçi kentine gitmiştik. O zamanlar bile şehrin nüfusu 10 milyondu. Çok kalabalıktı. Bunların 8 milyonu ise 15 yaşının altındaydı. İnanılmaz bir kaos vardı. Sanki başka bir Dünya’daydım. Daha önce Filipinler gibi yoksul ülkelerde bulunmuştum ama böylesi ile ilk kez karşılaştım. Dehşet vericiydi. İşte o zaman Müslümanlar’dan korktum” ifadelerini kullanmıştı.

‘Söylemleri gerçek dışı’

Ancak yerel basında çıkan haberlerde Bannon’ın söz konusu tarihlerde Pakistan’da değil, Hong Kong’da bulunduğu ifade edildi. The Intercept sitesinin yayınladığı bilgilerde, Bannon’ın söylemlerinin birçoğunun tamamen gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Siteden yapılan açıklamada, “O dönemler Karaçi’nin nüfusu 10 milyon değil, 5 milyondu. 15 yaşın altındaki çocuk sayısını ise hesaplamak imkansız. Bannon bunları bilemez. Ayrıca görevli olduğu USS Paul F. Foster gemisi, Pakistan’a hiç uğramadı. Yanından bile geçmedi. Geminin rotasında Hawaii, Guam Adası, Filipinler, Singapur ve Hong Kong vardı” ifadeleri kullanıldı. Trump’ın 7 Müslüman ülkeye getirdiği vize yasağının da bir numaralı mimarlarından olan Bannon, söz konusu yalanlamanın ardından henüz bir açıklamada bulunmadı.

Haberin Devamı