Gazete Vatan Logo

Müslüm Gürses'i kaybettik!

Müslüm Gürses'i kaybettik!

Bypass ameliyatı olmak için hastaneye yatan ve ameliyat sonrasında akciğer problemi yaşayan Müslüm Gürses, 4 aydır yoğun bakımda uyutuluyordu. Ünlü sanatçı bugün tedavi gördüğü Memorial hastanesinde hayatını kaybetti.




Müslüm Gürsesi kaybettik




Arkadaşlar Müslüm Baba'yı maalesef kaybettik. Ailesinin dostlarının tüm sevenlerinin hepimizin başı sağ olsun. Zor bir süreçti. Bu sabah tansiyonu düştü. Kalp durması gelişti. Yapılan müdahalelere rağmen maalesef sabah saatlerinde kaybettik.

Muhterem Hanım'a başsağlığı dileklerimizi iletmek için kendisini bekledik. Ona başsağlığı dileği ilettikten sonra da size bu açıklamayı yapıyoruz.

Söyleyecek bir şey yok. Allah sevenlerine sabır versin. Hepimizin başı sağ olsun.

Sabah saat 08:30 gibi problem başladı, müdahaleler başladı. Yaklaşık bir saat kadar önce de kaybettik.


Yarın sanatçı için Cemal Reşit Rey salonunda tören düzenlenecek.

Başbakan Erdoğan, hayatını kaybeden ünlü sanatçının ardından "Müslüm Gürses'i bir usta olarak rahmetle yad ediyorum" dedi.


HÜKÜMETTEN GÜRSES'İN SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Müslüm Gürses'e Allah'tan rahmet diledi.

Bugüne kadar sayısız albüme imza atan, çok sayıda da filmde oynayan Müslüm Gürses tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sosyal paylaşım sitesi twitterda, "Hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise "Müslüm Baba da Hakk'a yürüdü Allah rahmet eylesin" ifadelerini paylaştı.

'MÜSLÜM GÜRSES'İN SON SÖZLERİ'

Müslüm Gürses'in en yakındaki isimlerden biri olan aynı zamanda yapımcılığını yapan Yusuf Ziya Oran ise Gürses'in son sözlerini şöyle anlatmıştı; "Ameliyattan bir gün önce albüm çalışması için stüdyodaydık.Yeni şarkısı Veda'yı okudu ve bana dönüp, "Bu ameliyat beni korkutuyor. Eğer ölürsem albümün adını Veda koyarsın. Ölmezsem başka bir isim koyarız." dedi. Ameliyata girmeden çok kısa bir süre önce de bana şöyle dedi; 'Hayat bana zordu ama güzeldi.. Herkesten tek isteğim var, haklarını helal etmeleri." şeklinde konuştu.

HAYRANLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Müslüm Gürses'in hayatını kaybetmesinin ardından sevenleri, hastaneye akın etti. Kısa sürede hastane önünde toplanan hayranlarının bazıları gözyaşı dökerken bazıları da sinir krizi geçirdi. Bir seveni fenalaşınca ambulansa taşındı. Bu sırada minibüsüyle hastane önüne gelen bir kişi, sanatçının şarkısını çaldı. Bu hareket diğer sevenleri tarafından alkışlandı. Ancak Gürses'in yakın çevresinden olduğu belirtilen bazı kişiler, hastane önünde yüksek sesle müzik çalınmaması için uyarıda bulununca hayranı müziğin sesini kıstı.





'KENDİSİNE YAKIŞAN BİR TÖRENLE UĞURLAYACAĞIZ'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hayatını kaybeden Müslüm Gürses’i, kendisine yakışan bir törenle uğurlayacaklarını söyledi.

Gürses’in ölüm haberi üzerine hastaneye gelerek açıklama yapan Sarıgül, "Türkiye’nin, Türk Cumhuriyetlerinin, Orta Doğunun yakından tanıdığı çok değerli sanatçı Müslüm Gürses’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ama kamuoyu gerçekten sanatçı dostumuza karşı gereken bütün hassasiyeti ve bütün önemi gösterdi. Hastanemize ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gerçekten bir ahde vefadır. Bu sanatçımıza karşı yapılan son görevimizdir. Kendisine yakışan bir uğurlamayı yarın bütün yurttaşlarımızın katılımıyla birlikte yapacağız. İlk tören Cemal Reşit Reyde olacak. Daha sonra Zincirlikuyu’daki son istirahatgahına Müslüm babayı uğurlayacağız. Müslüm baba kendi tarzı ve üslubu olan ve gerçekten de binlerce sanatseveri peşinden koşturan, bizi zaman zaman çok duygulandıran zaman zaman bizi çok hüzünlendiren zaman zaman da güldüren bir sanatçıydı. Müslüm Babayı yarın kendisine yakışan bir törenle uğurlayacağız. Mekanı cennet olsun" dedi.





Haberin Devamı