Gazete Vatan Logo
Magazin Müslüm Baba'nın yeni hedefi!

Müslüm Baba'nın yeni hedefi!

Rock ve pop şarkılarını yorumlayan ünlü arabeskçi hangi müzik türüne el atmaya hazırlanıyor?

'Artık ancak bir arabesk albüm yaparsa bizi şaşırtacak duruma gelen Müslüm Gürses, yine farklı bir projeyle gündemde. Bu kez hem 'jiletçiye' hem 'entele' felsefesinden yola çıkan Müslüm Baba, Sandık isimli yeni bir albüm çıkardı. Albümünde Kenan Doğulu'dan Tutamıyorum Zamanı şarkısını da söylüyor, en damardan İtirazım Var'ı da... Bununla kalmayıp ortaya karışık olsun diye, Ajda Pekkan, Sezen Aksu ve Fikret Kızılok'tan şarkılar da eklenmiş albüme.

Müslüm Gürses, 2000'li yılların başında yaşadığı dönüşümü bu albümle tamamladı desek sanırım yanlış olmaz. Gülhane Parkı'ndan, Harbiye Açıkhava'ya uzanan sıra dışı bu yolda, araya bıırrrrrr'lı reklamlar da, şarkı yarışmaları da, baba şovlar da girdi. Gürses, her defasında acaba bu kez ne yapacak diye beklenir oldu. Çünkü artık fark yaratmak onun tarzıydı. Müslüm Gürses'ten, tam bu beklentinin ışığında yeni bir albüm geldi.'

Müslüm Gürses, arabeskle başlayan 45 yıllık müzik macerasında 100'den fazla albüm yaptı, halk müziği de söyledi, sanat müziği de. Teoman'la düet yapıp rock'a da göz kırptı, yeni albümünde Ceza'yla düet yapıp rap'e de. Denemediği neredeyse birkaç tarz kalan Müslüm Gürses, bir daha ki sefere klasik müzik olur mu sorusuna; "Neden olmasın" diyor, ekliyor: "İlginç bulduğum projeye varım diyorum. Sürprizli şeyler hoşuma gidiyor. Müzik varsa ben varım. Fazıl Say da olur, böyle bir proje gelirse değerlendiririz."

Sabah

Haberin Devamı