Gazete Vatan Logo
Magazin Müslüm Baba'dan Murathan Mungan destekli albüm

Müslüm Baba'dan Murathan Mungan destekli albüm

Müslüm Gürses, 'Aşk Tesadüfleri Sever' adlı merakla beklenen yeni albümünü Yeni Rakı'nın sponsor olduğu bir geceyle tanıttı. Gürses, Esma Sultan Yalısı'ndaki gecede ünlü edebiyatçı Murathan Mungan'ın süpervizörlüğünü yaptığı albümünden 4 parça seslendirdi

Müslüm Gürses, 'Aşk Tesadüfleri Sever' adlı merakla beklenen yeni albümünü Yeni Rakı'nın sponsor olduğu bir geceyle tanıttı. Gürses, Esma Sultan Yalısı'ndaki gecede ünlü edebiyatçı Murathan Mungan'ın süpervizörlüğünü yaptığı albümünden 4 parça seslendirdi. Müslüm Baba, Mungan'ın yazdığı 'Sebahat Abla' adlı şarkıda da Sezen Aksu ile düet yaptı. Gürses, bu şarkının hikayesini anlatırken "Eşref ve Sebahat adlı iki farklı karakter var bu şarkıda, ben Sebahat, Sezen de Eşref oldu" dedi. Ancak sonra şaşırdığını farkedip düzeltti.

'Batı'nın şarkılarını Doğu'dan kuşatıyoruz'
Albümün süpervizörlüğünü üstlenen Mungan çok sevilen yabancı şarkılara Türkçe sözler yazarak Müslüm Baba'ya yorumlattı. Sanatçı, Bob Dylan'ın "Mr. Tambourine Man" şarkısını "Hayat Berbat", Haris Alexiou'nun "Krata Gia To Telos" şarkısını Sebahat Abla, David Bowie'nin "Fm Deranged"ını Kış Oldum, Bjork'ün "Bachelorette"sini "Aşk Tesadüfleri Sever" olarak yorumladı. Bu arada Gürses, Tanju Okan'ın ünlü "Kadınım" şarkısına da kendi üslubuyla yeniden hayat verdi. Bu iş ortaklığının nasıl başladığını da Gürses ve Mungan Haftalık'ın yarın piyasaya çıkacak sayısında anlattılar. 2,5 yıldır bu proje üstünde çalışan Mungan "Batı'nın şarkılarını Doğu'dan kuşatıyoruz" diyerek ilginç bir yorum da yaptı. Gürses , "Mungan için "Çok kıymetli bir insan derken" Mungan Arabesk'in babası için "Onda bir derviş edası var" diye konuştu.

Haberin Devamı