Gazete Vatan Logo

MÜSİAD'ın yeni başkanı Abdurrahman Kaan oldu!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) yeni başkanı Abdurrahman Kaan oldu.

MÜSİAD'ın yeni başkanı Abdurrahman Kaan oldu!

MÜSİAD'ın 24. Olağan Genel Kurulu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Hollanda, Japonya, İran ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 23 ülkeden başkonsolos, ticaret ateşesi ve konsolos yardımcısı düzeyinde 27 temsilci katıldı.

Kurulda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Abdurrahman Kaan ve Nail Olpak birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından İç Genel Kurul'a geçildi. İç Genel Kurul'da MÜSİAD'ın 6'ncı başkanlığına derneğin Genel Başkan Yardımcısı olan Abdurrahman Kaan seçildi.

Bayrağı Nail Olpak'tan devralan Kaan'ın Genel Başkan seçildiği İç Genel Kurul'da, yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi.

Buna göre MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu üyeleri Ali Gür, Ali Reis Topçu, Kerim Altıntaş, İsrail Kuralay, Mehmet Akif Özyurt, Mahmut Asmalı, Adnan Bostan, Melike Günyüz, Halim Aydın, Mehmet Ünal, Burak Benşi·n, Ömer Faruk Akbal, Muhammet Ali· Özeken, Soner Meşe, Ahmet Şekerli·, Oktay Dede, İbrahi·m Uyar, Hi·kmet Köse, Zeki· Güverci·n, Bayram Şenocak, Fati·h Keçebi·r, Gökhan Yetki·n, Burhan Özdemi·r ve Engi·n Akdağ'dan oluştu.

Haberin Devamı

KAAN'IN AİLESİ, KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA MÜSİAD'DA YER ALIYOR

Genel başkanlığı devralan Kaanlar Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Kaan'ın ailesi, kurulduğu günden bu yana MÜSİAD'da yer alıyor.

Abdurrahman Kaan, MÜSİAD'ta, 2003-2006 yılları arasında Gıda Tarım Sektör Kurul Başkan Yardımcısı, 2006-2009 yılları arasında da Gıda Tarım Sektör Kurul Başkanı olarak görev yaptı.

Kaan, 2009'dan sonra MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sektör Kurullarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Bütçe ve Mali İşler Başkanlığı yaptıktan sonra 4 yıl da teşkilatlanmadan sorumlu olarak çalıştı.

Yurtiçi Teşkilatlanmadan ve Eğitim, Kültür, Araştırma ve Yayınlar komisyonlarından 2012 yılından bu yana sorumlu olan Kaan, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Haberin Devamı

Bugün 11 bini aşan üyeye ulaşan, 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan derneğin, yurt içinde 86 irtibat noktası bulunuyor. MÜSİAD, yurt dışında ise 68 ülkede toplamda 181 noktada hizmet veriyor.

Kurucu Genel Başkanı'nın Erol Yarar olduğu MÜSİAD'da, önceki yıllarda derneğin kaptan koltuğuna Ali Bayramoğlu, Ömer Bolat, Ömer Cihad Vardan ve son olarak Nail Olpak oturdu.